algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'abandonament del convent de ca les Monges provoca crulls a les parets i murs esbucats

L'Ajuntament pretén rehabilitar-lo perquè les diferents associacions del poble l'utilitzin

Després que les monges deixassin el convent de ca les Monges de Lloret fa devers 12 anys "i des de llavors està tancat" i que el seu abandonament hagi provocat que es deteri, amb algunes parets esbucades i esquerdes en algunes altres, l'Ajuntament de Lloret vol rehabilitar-lo perquè les diferents associacions del municipi puguin fer ús d'aquest emblemàtic edifici municipal.

Cal destacar, en aquest sentit, que fa més d'un any, aproximadament, l'Ajuntament va comprar el convent al bisbat, gràcies a una subvenció del Govern balear de devers 1'2 milions d'euros. Des d'aleshores han intentat reformar-lo.

El principal problema és que ha d'intervenir-hi la Conselleria de Cultura i Patrimoni del Govern balear. A més, des de l'Ajuntament volen que l'edifici es catalogui com Bé d'Interès Cultural (BIC).

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament de Lloret van assenyalar que la primera passa és realitzar un projecte global de tot el convent i que les instal·lacions es destinin a les diferents associacions del poble.

D'aquesta manera, aconseguir que els joves, la segona i la tercera edat tinguin unes instal·lacions on desenvolupar les activitats. L'edifici es convertiria així en un centre neuràlgic dels actes culturals i socials que es duran a terme en aquest petit municipi del Pla de Mallorca.

Per la seva part, Felip Jaume, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Lloret, va explicar que «ens hem posat en contacte amb la Conselleria de Cultura i Patrimoni per aconseguir una subvenció per al convent i ens van dir que la consellera Joana Lluïsa Mascaró contactaria amb nosaltres a començaments de setembre, però encara no sabem res sobre el tema. El convent de ca les Monges és un tema urgent per a nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.