algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Cort i Govern negocien el finançament per fer un cementeri musulmà a Palma

El municipi no pot assumir tot sol els 300 mil que costa la necròpolis i cerca un sòl adient

La regidora de Sanitat i presidenta de l'Empresa Funerària Municipal, Begonya Sánchez, assegurà ahir que l'Ajuntament de Palma està negociant amb el Govern autonòmic la possibilitat de finançar a mitges o inclús amb la comunitat musulmana de les Illes els 300 mil euros que costaria fer una necròpolis islàmica a Ciutat.

El Consell d'Administració d'aquest organisme municipal que es reuní aquest dimecres arribà a la conclusió que el Consistori no pot afrontar sol aquesta despesa perquè «no seria aventatjós per Palma», assenyalà la regidora. És per això que en aquests moments la Conselleria de Presidència i l'Àrea, que dirigeix Sánchez, estan revisant el conveni que elaborà el PP en el passat mandat referent a la construcció d'un cementeri musulmà que no arribà a impulsar.

De fet, un dels problemes principals que té ara el Consistori és trobar un emplaçament «adequat» on poder construir la necròpolis musulmana. El conveni mencionat estipula que Cort ha de cedir quasi 2.300 metres quadrats de terreny, situats entre Son Valentí, la via de cintura (Ma-20) i el llit de la Riera, per aixecar-hi aquest cementeri. No obstant això, l'equip de govern de l'exbatlessa popular Catalina Cirer no féu cap passa per modificar la qualificació d'aquest sòl en el PGOU de Palma a fi de poder construir la necròpolis. Per tant, actualment, Son Valentí apareix catalogat, en el Pla General, com a Falca Verda. Segons Sánchez el conveni també diu que l'Ajuntament s'ha de fer càrrec de les unitats mortuòries del cementeri. «Per començar les obres és necessari renegociar aquest conveni», confirmà Sánchez.

Precisament, el gerent de l'EFM, Joaquín Vaquero, ha iniciat ja converses amb la Comissió Islàmica de Balears, presidida per Lounis Mezianni, per consensuar una nova ubicació i plantejar la possibilitat que la Comunitat costejàs les obres relacionades amb la part mortuòria. Tot i els inconvenients, Sánchez assegurà que aquest mandat, el col·lectiu musulmà, gaudirà d'un cementeri propi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.