algo de nubes
  • Màx: 19.65°
  • Mín: 12.82°
20°

El jutge del cas Andratx cita com a imputada la periodista Selina Scott

Investiguen irregularitats al xalet de l'autora d'una entrevista al rei

La coneguda periodista britànica Selina Scott, especialista en informacions sobre les cases reials de tot Europa i que el 1992 va realitzar un polèmic documental sobre el rei Joan Carles, ha estat citada en qualitat d'imputada pel jutge d'instrucció del cas Andratx, Àlvaro Latorre.Scott és investigada en una de les 68 peces obertes del sumari principal de la presumpta trama de corrupció urbanística a Andratx, en concret, per irregularitats en la concessió de llicències de reformes al seu xalet, situat en zona protegida.

La periodista britànica, que serà defensada pel catedràtic de Dret Penal de la Universitat de li Illes Balears (UIB) Gabriel Garcías, va rebre la citació judicial al seu domicili de Londres. En principi, el jutge decidirà el dia que ha de comparèixer al jutjat amb l'objectiu de fer-ho compatible amb la seva visita a Mallorca, una illa de la qual és assídua.

Selina Scott és una de les més de dues-centes persones que han estat citades pel jutge com imputats o testimonis en el desenvolupament d'una causa oberta després de la detenció de l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo, el novembre de 2006.Des de llavors, la investigació s'ha centrat en les irregularitats descobertes, que poden desembocar en l'obertura de judicis orals per la presumpta comissió de diversos delictes, entre ells, falsedat documental, prevaricació urbanística i contra l'ordenació del territori.Fins ara, el jutge només ha iniciat els tràmits per a l'obertura d'un judici oral, relatiu a la construcció d'un xalet, propietat d'Hidalgo, sobre els embasaments d'una caseta d'eines. La Fiscalia Anticorrupció demana per a Hidalgo i tres imputats més, l'exzelador municipal Jaume Gibert, l'excap de l'àrea d'Urbanisme Jaume Massot i l'advocat Ignaci Mir diverses penes de presó. El jutge ha citat més de cinquanta persones entre aquest mes i el pròxim, entre ells, els principals imputats Hidalgo i Massot. Ambdós hauran de comparèixer en tres ocasions davant dels fiscals anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach i els diferents advocats personats en la causa complexa i voluminosa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.