cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Uns 30.000 nins participen del Pla de salut bucodental de les Balears

El Ministeri de Sanitat anuncià ahir que cofinançarà aquest servei

La Conselleria de Salut informa que el 2007 un total de 30.084 nins de l'Arxipèlag, 23.511 a Mallorca, 3.774 a Eivissa i Formentera, i 2.799 a Menorca, participaran del Pla de Salut Bucodental Infantil Autonòmic. La Conselleria recordà aquestes dades en un comunicat, després que el Ministeri de Sanitat anunciàs que aplicarà un Pla de Salut Bucodental per a tot el Sistema Nacional de Salut que garanteixi que tots els nins d'entre 7 i 15 anys puguin ser visitats gratuïtament pel dentista. A més, aquest pla inclourà una proposta de cofinançament en aquelles comunitats autònomes, com Balears, que ja disposen d'un programa en aquesta matèria. Des de la Conselleria es valorà la mesura «de manera molt satisfactòria».

El pla, anomenat PADI, s'aplica a la Comunitat des del 2005 i la seva activació suposà l'ampliació de plantilles de dentistes i higienistes en atenció primària, l'adequació de les unitats de salut bucodental en els centres de salut i el concert amb dentistes privats per garantir als menors l'accés a la prestació.

Aquest programa s'aplica en una primera fase als nins de 6 anys i, progressivament, s'ampliarà fins als menors de 15 anys. La prestació gratuïta comença l'any en què l'infant compleix 6 anys i acaba l'any en què faci els 15 anys. Al 2007, s'han inclòs ja en el PADI els nins nascuts a les Balears al 1999, 2000 i 2001, fet que fa que, a poc a poc, augmenti el nombre de nins beneficiaris de la prestació i que, naturalment, també s'incrementi la despesa econòmica que suposa oferir aquesta atenció.

Des de l'inici de l'aplicació d'aquest programa ja s'han invertit prop d'un milió d'euros (el pressupost de 2007 és de 702.491 euros) en els concerts amb els dentistes privats per donar assistència als infants, a més dels costs que genera l'atenció, tant per recursos humans com per les infrastructures en el Sistema Sanitari Públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.