algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Consell canvia de criteri i el 2008 no donarà més subvencions «a dit»

El ple aprova un suplement del crèdit de 3'8 milions per poder pagar nòmines fins al final d'any

Q.TORRES. Palma.
El conseller d'Hisenda i Pressupost del Consell de Mallorca, Antoni Alemany, anuncià ahir davant el ple de la institució que ha donat ordres a tots els departaments per a que eliminin, fins on sigui possible, la concessió de subvencions nominals "'a dit'" i, amb vista al 2008, es generalitzin les convocatòries d'ajuts a través de concursos públics.

Segons Alemany, el canvi de criteri no impedirà que es continuïn concedint aquelles subvencions nominals que no es poden atorgar d'altra manera, com per exemple les que s'entreguen a Càritas. Amb tot, l'objectiu és incrementar la transparència amb ofertes públiques basades en criteris objectius i que sigui un tribunal qui decideixi d'acord amb els projectes presentats. El conseller creu que, a partir del 2008, s'apreciarà una tendència a davallar la partida que ara es destina a subvencions perquè es procurarà no donar a fer a entitats totes aquelles actuacions que pot fer la institució insular.

Per altra banda, el ple del Consell aprovà un suplement de crèdit de 3'8 milions d'euros que li permetrà arribar al final d'any sense problemes de funcionament ordinari. Els doblers, que provenen de la participació en ingressos de l'Estat, serviran per pagar el personal i la seguretat social de diversos departaments.

Tot i que l'operació soluciona la situació del Consell, queda encara per resoldre el dèficit de l'Institut de Serveis Socials i Esportius "s'Institut", que l'equip de govern actual xifra en uns 20 milions d'euros. Si en el cas del Consell el dèficit de finançament s'ha resolt amb una injecció estatal, en el de s'Institut s'espera resoldre amb una aportació extra del Govern balear. Precisament ahir, el ple de la institució insular aprovà el pagament de factures pendents de s'Instutut corresponents a aquest any i l'anterior que no havien seguit el procediment legalment establert i que ascendien a gairebé un milió d'euros.

Encara sobre la situació financera de la institució, el portaveu del PP, Jaume Font, aprofità el torn de precs del ple per demanar a l'equip de govern que encarregui auditories de cada un dels departaments del Consell «perquè quedi clar que no hi ha por i que s'han fet les coses bé». La passada legislatura, el PP gestionà en solitari s'Institut gràcies al pacte signat amb UM.

Als passadissos del Consell, el conseller de Presidència, Cosme Bonet, no descartà estudiar la petició si el PP la sol·licita formalment. Segons Bonet, abans de fer una auditoria s'ha de conèixer l'informe sobre la situació econòmica que està fent el Consell i en funció d'aquest s'adoptarà «la decisió més convenient». En tot cas, recalcà que el Departament d'Hisenda té «perfectament controlada la situació econòmica» i la Sindicatura de Comptes també fiscalitza cada any l'estat econòmic de la Institució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.