cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Detingut un altre cap d'obra de Porreres per l'accident d'un il·legal

Descoberta una trama per contractar marroquins amb documents falsos

Bullama B., un altre cap d'obra de la construcció de Porreres, on un obrer il·legal va quedar en coma, ha estat detingut per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor. Es tracta del segon responsable arrestat en les últimes hores, després que es descobrís que hi havia una trama per contractar magribins sense papers a què assignaven NIE (Número d'Identificació Espanyola) de familiars o amics.

Karim G., que al costat de Bullama era el responsable de l'obra, va quedar en llibertat després de comprovar-se que estava implicat en la contractació il·legal de compatriotes. Tal com va avançar aquest diari, la detenció de Karim va ser només la primera fase de l'operació i divendres els agents van procedir a la captura del segon implicat, que presumiblement també quedarà lliure. L'accident laboral va ocórrer el juny i la víctima, de nom Amime El Razodi, va caure des de set metres d'altura. Les bastides li van colpejar violentament el cap i l'estranger va quedar en estat de coma. Va ser ingressat en estat molt greu en Son Dureta i, afortunadament, el seu estat va millorar de manera substancial. En l'actualitat, tres mesos després de l'accident, ja té l'alta, però encara no pot treballar, a conseqüència de les seqüeles que li van quedar després de la caiguda.

Arran de l'accident laboral a l'obra de Porreres la Policia Judicial va desenvolupar una discreta però efectiva tasca d'investigació. Aquesta va permetre descobrir que Bullama i Karim, els dos detinguts, s'havien associat com a autònoms per muntar una constructora i que, suposadament, donaven feina a marroquins il·legals. Perquè no fossin detectats per l'Administració o en alguna inspecció inesperada els assignaven un NIE d'un familiar «legal» o d'un compatriota resident.

Els investigadors també han descobert que els sous que rebien els obrers sense papers eren ridículs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.