algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Manera manté «absoluta» confiança en la marxa de l'economia balear

Anuncia que «en uns dies» es presentarà el Pacte de competitivitat

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern, Carles Manera, manifestà que el seu departament manté unes previsions d'«absoluta» tranquil·litat i confiança en la marxa de l'economia balear, a pesar de les situacions d'incertesa en els mercats internacionals derivades, principalment, de la crisi creditícia als EUA i a la pujada dels preus de consum i els tipus d'interès.

Manera, que comparegué amb la intenció de llançar aquest missatge després de la reunió del Consell de Govern, assegurà així que l'activitat econòmica a les Illes és «robusta» i que té «bons fonaments». Destacà que les previsions de creixement per a enguany continuen situant-se entorn del 3'1 per cent, «mig punt més que el 2006», encara que per sota de la mitjana espanyola, que experimentarà una pujada del 4 per cent. Sobre l'important increment a les Illes de la taxa interanual de l'atur durant el mes d'agost, el conseller l'emmarcà en «un moviment absolutament normal en aquestes dates», i comparà a més unes millors dades a Balears respecte de la resta de l'Estat.

No obstant això, Manera admeté que «no es pot amagar» que l'economia balear pateix «problemes estructurals», entre els quals fixà com a més important la «caiguda de la productivitat», un factor dificulta la competivitat.

Per això, anuncià mesures imminents, com la presentació per part del president Antich, «en uns dies», d'un Pacte de competitivitat per a l'economia balear que ha estat elaborat en col·laboració amb els agents econòmics, empresarials i sindicals, amb l'objectiu de millorar la productivitat.

Aquesta pacte, anunciat per Antich durant el seu discurs d'investidura, afectarà a tota la legislatura i tindrà una «traslació pressupostària» en cada exercici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.