algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'ocupació hotelera arriba al 100% en algunes zones durant el setembre

El sector espera tancar l'any amb un «lleuger» augment de despesa

Els hotelers preveuen tancar el mes de setembre amb unes ocupacions que a zones com la Platja de Palma fregaran el 100 per cent i que superaran el 80 per cent en el global de Mallorca, segons les estimacions de la Federació Hotelera de l'Illa (Fehm). Unes xifres que consideren satisfactòries per al final d'una temporada similar a l'any anterior, quan s'experimentà una recuperació important de les reserves. Per altra banda, els empresaris d'allotjaments turístics esperen que la despesa efectuada pels visitants registri un «lleuger» increment respecte de l'any passat.

Aquest fet, unit a un augment en els preus hotelers, tindrà un efecte directe sobre la rendibilitat de les empreses. En aquest sentit, els hotelers mallorquins esperen que aquest sigui l'any de la recuperació dels beneficis després d'exercicis de minva.

Les previsions de Mallorca contrasten amb les d'algunes zones de la resta de l'Estat en què aquesta temporada s'estan registrant descensos tant pel que fa a l'ocupació com a la despesa. Una situació que s'atribueix a les conseqüències de la pujada dels tipus d'interès, en especial, sobre les famílies. Tot i així, queda encara el mes d'octubre, important a l'hora de fer balanç de la temporada. Des de la Fehm no fan encara previsions, pendents de la climatologia a Europa i les Illes, un dels factors que més condiciona l'arribada de turistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.