algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Torres: «L'estrès postvacances és un mite contra el qual s'ha de lluitar»

El degà del Col·legi de Psicòlegs aposta per un pensament positiu

En els últims anys, els primers dies de setembre amb la tornada a la feina després d'un mes de vacances se sent parlar molt de «la depressió postvacances».

Però pareix que tot aquest tema no és res més que «un mite contra el qual s'ha de lluitar» segons explicà el degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears, Francisco Javier Torres.

Per això, el psicòleg ofereix una de les millors eines: «emprar el pensament positiu, i a curt termini planejar petits projectes, la qual cosa farà tenir un nou objectiu i no caure en la rutina diària», assenyalà.

Tot i afirmar que és un mite, el psicòleg insistí que «és normal que després d'un mes de vacances, en el qual els horaris s'han relaxat, les activitats i els menjars són diferents que els habituals de tot l'any, el cos es resisteixi a tornar a la normalitat».

Per millorar la reincorporació a l'activitat diària normal i a la feina, els experts recomanen que durant els dies previs a l'inici del treball s'estableixi una rutina molt semblant a la que es té quan ja s'ha començat la jornada laboral: anar a dormir prest, aixecar-se d'hora, passar més temps a casa de manera relaxada fent activitats que també se solen realitzar quan es fa feina.

Seguint aquestes petites pautes, la «depressió postvacances» pràcticament no es notarà i en dos o tres dies pareixerà que ja fa un mes que tornam a ser a la feina i a la rutina habitual.

Els principals símptomes d'aquesta «depressió» després d'un període de descans solen ser sensació de tristor, manca de son, irritabilitat, angoixa, ansietat, inquietud i mal humor.

Però pel degà dels psicòlegs de les Illes, emprar la paraula «depressió» per aquests petits símptomes «és una manca de respecte, per la gent que vertaderament pateix aquesta malaltia mental. Ara tothom diu que està depressiu quan tan sols està una mica trist o passa per un dies difícil» insistí.

Però també passa el cas contrari, hi ha persones que estan desitjant tornar a la seva rutina, ja que la seva temporada de vacances és molt llarga i arriben a avorrir-se o perquè simplement es volen retrobar amb els companys de feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.