nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Gran participació en el sopar a la fresca per acomiadar-se de l'estiu

L'acte té molta acceptació en els tres nuclis urbans del municipi

Divendres vespre tingué lloc al municipi de Pollença un sopar a la fresca per acomiadar la temporada estival i les vacances, per alguns.
Els veïns de Pollença, el Moll i la Cala Sant Vicenç decoraren els seus carrers i tots participaren en la festa: uns s'encarregaren de muntar les taules; altres, de la decoració, i la resta, del menjar.

Així, tots els veïns de Pollença, el Moll i la Cala Sant Vicenç, els tres nuclis urbans, foren els encarregats de preparar el sopar, com també de la decoració dels carrers. L'Ajuntament, per la seva part, regalà el vi i el gelat a tots els participants.

Per a l'animació de la vetlada, la Banda de Música Municipal i els xeremiers feren una cercavila pels carrers del municipi i així amenitzaren el vespre a tots els veïns que s'havien reunit per sopar.

Gran participació  

L'edició d'enguany és la tercera i la participació, de cada any, és més gran. Així, fins a 5.500 persones soparen a la fresca a Pollença, devers 800 ho feren al Moll, i a la Cala de Sant Vicenç s'ajuntaren un centenar de veïns.

Els veïns es començaren a preparar a primera hora de l'horabaixa perquè tot estàs a punt per al sopar del vespre.
Així, alguns carrers es decantaren pel tradicional paperí, mentre que altres optaren per penjar les banderes vermelles i negres que treuen per la festa dels Moros i Cristians.

El sopar s'allargà en alguns carrers fins passada la una de la nit, ja que es convertí en l'excusa perfecta per fer poble, perquè l'acte era sobretot una festa popular.

La idea de fer aquest sopar sorgí fa tres anys com a iniciativa del regidor de festes de Pollença, Miquel Ramon (UM-UNPI), per tal de fer algun acte popular en què es reunissin tots els veïns i que també fos un acte per tal de tancar l'estiu i donar peu al nou curs que és a punt de començar.

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM-UNPI), manifestà que «es tracta d'un acte festiu en què participen tots els veïns tant de Pollença, com del Moll i de la Cala Sant Vicenç». «Des de l'Ajuntament estam molt contents perquè de cada any hi ha més participació», afegí Cerdà.

Amb tot, els sopars a la fresca s'han convertit en els darrers anys en una tradició cada vegada més estesa entre els veïns dels municipis d'arreu de Mallorca.

Tot i que cada municipi ho celebra de manera diferent, un gran nombre de pobles ja ha fet un petit forat a la seva agenda estival per tal d'organitzar i col·locar-hi un sopar en què es puguin reunir tots els veïns i passar així una vetlada agradable i de germanor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.