algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Dos mil motoristes es manifesten contra els «guarda-rails assassins» a Palma

Les entitats convocants demanen que siguin canviats per altres de més segurs

96342
Els moters partiren de Son Moix convocats per la Comissió interclubs. | SERGE CASES

Al voltant de dos milers de motoristes donaren suport ahir a la mobilització de protesta contra els guarda-rails de les carreteres mallorquines convocada per diverses associacions de motoristes. Les entitats convocants porten temps demanant que aquestes infraestructures siguin canviades per altres d'especials que ofereixen una major seguretats als motoristes, que en massa ocasions han estat víctimes d'uns elements que posen en perill la seva vida.

La recent mort de Javier Mayol, que quedà encaixat en un guarda-rail a l'entrada del túnel de Sóller, fou present durant la manifestació. Un familiar de qui era president del Ferrocarril de Sóller secundà la marxa motera i se solidaritzà amb la Comissió Interclubs en defensa del Motorista, que organitzava l'acte d'ahir. «Són tantes les morts que es podrien haver evitat que els polítics haurien de tenir vergonya», opinà Pedro, un dels participants. Els moters lluïen adhesius amb la llegenda «guarda-rails assassins» i la comitiva partí a les sis de l'horabaixa de Son Moix, en direcció a Palma.

Davant el Consolat els moters lliuraren un manifest a Francesc Antich i de camí a la plaça d'Espanya, on finalitzà el recorregut, es registraren alguns problemes de trànsit. De fet, prop d'un miler de persones en cotxes donà suport a la marxa, la qual cosa provocà el col·lapse en alguns punts de les Avingudes. Gonzalo de la Vega, portaveu de la manifestació, destacà que la marxa havia estat «pacífica» i que l'assistència prevista «es duplicà», per la qual cosa no pogueren complir tots els requisits imposats per Delegació del Govern per autoritzar la concentració. «Si hi ha hagut algun embós, la gent l'ha entès i s'ha solidaritzat amb nosaltres», apuntà Gonzalo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.