algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

El capità denunciat es querellarà per calúmnies contra Saïda Saddouki

El comandament nega haver dit a la traductora «mora catalanista»

El capità de la Guàrdia Civil que ha estat denunciat per Saïda Saddouki, la jove marroquina contractada com a intèrpret de català, presentarà una querella contra l'al·lota per calúmnies.S'ha de recordar que la jove denuncià dilluns passat que havia estat objecte de tractament «vexatoris» per part d'un agent i un capità de la Guàrdia Civil en intentar accedir al quarter del carrer Manuel Azaña de Palma i dirigir-s'hi en català.

Tot i que en àmbit oficial ni el comandament ni cap altre responsable de la Comandància ha volgut efectuar declaracions sobre aquest incident, denunciat a principis de setmana per l'Obra Cultural Balear; de la investigació interna que s'ha duit a terme s'ha pogut saber que el capità nega de manera rotunda haver dit a la dona que era una «mora catalanista».

En la declaració es descriu que el capità va mantenir una conversa amb Saïda Saddaouki arran de l'incident ocorregut a la porta d'accés de la Comandància amb un altre agent, li explicà que no tenia coneixement del que li havia passat, i en el transcurs de la conversa amb la traductora afegí que ella havia d'entendre que era una paradoxa que, si ella es volia expressar en català, s'hagués de contractar una altra persona perquè la traduís al castellà.

D'altra banda, i arran de les notícies publicades dijous passat per aquest diari, es va rebre a la Comandància de la Guàrdia Civil la telefonada del responsable d'un poliesportiu ubicat a la palmesana barriada del Rafal. Aquesta persona assegurà que «coneixia molt bé» Saïda Saddouki, ja que havia tingut «un problema idèntic» amb les persones de control del poliesportiu. L'home manifestà la seva disponibilitat a relatar la seva experiència «on sigui necessari».

Pel que fa a la informació interna que s'ha duit a terme a la Comandància, s'inclouen manifestacions de persones que foren testimoni de la versió que ofereix la traductora, i aquestes manifestacions difereixen de les de l'al·lota.

Ara per ara, Delegació del Govern ha obert un expedient informatiu als agents suposadament involucrats en l'incident. El delegat Ramon Socias assegurà que si es confirmen els fets s'obriran expedients sancionadors, que podrien derivar en la inhabilitació temporal dels agents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.