muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La promotora queda sola en la defensa dels xalets de ses Covetes

Després de 15 anys de procés, l'Ajuntament es retira dels plets

Els promotors de la urbanització dels polèmics 68 apartaments de ses Covetes han quedat tots sols davant de la llei en la defensa de la legalitat de les construccions.El nou equip de govern de l'Ajuntament de Campos (UM-Camps pel Canvi) aprovà retirar en el passat ple els recursos que havien interposat davant del Tribunal Suprem els anteriors mandataris del PP, partit que al capdavant de la Sala ha defensat la legalitat dels apartaments durant 15 anys i s'hi ha gastat més de 300.000 euros.

El ple despertà una enorme expectació veïnal i hi assistiren Miquel Àngel March (GOB) i Pere Sampol (PSM), que van liderar el 1992 les accions judicials que en aquell moment van paralitzar el projecte.

Guillem Vidal (CpC) va exposar els motius pels quals l'actual equip de govern retira els plets. A part de fer-ho «per coherència», perquè «fa quinze anys que defensam que els apartaments són il·legals», Vidal va afegir que «perquè no es pensi que és una decisió gratuïta i capritxosa, sol·licitàrem un informe jurídic d'algú de prestigi i que no fos sospitós de parcialitat». L'elegit fou Tomeu Colom, professor de la UIB, que «va treballar també en treballs puntuals encarregats per l'anterior equip de govern del PP». Vidal va indicar que les conclusions d'aquest informe sobre la il·legalitat dels apartaments són «exhaustives i contundents» ja que, a més, «aporta sentències de casos similars que han estat totes desfavorables».

En qualsevol cas, Vidal va voler deixar clar que amb la retirada de l'Ajuntament de Campos, el tema «no queda tancat, no és un punt i final, són uns punts suspensius perquè els promotors poden mantenir-se en el recurs». Vidal va apuntar que no celebra haver de retirar-se del procés judicial perquè esperaven que aquest ja hauria acabat «per sentència judicial».

El PP se'n va abstenir. La portaveu dels conservadors, Margalida Ginard, va apuntar que «el que nosaltres volíem és que els terrenys tornassin al seu estat inicial sense que a l'Ajuntament ni als veïns no els costi res».

Després del ple, Miquel Àngel March declarà que «l'Ajuntament ha recuperat la dignitat després de quinze anys de defensar uns promotors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.