lluvia ligera
  • Màx: 31°
  • Mín: 25°
29°

«Rebel·lió» a Son Banya en un control matutí que realitzà la Policia Local

Venedors del poblat insultaren i llançaren pedres als agents desplegats a la zona

57362

Els agents aixecaren actes per tinença de drogues i d'armes prohibides.

Pedrades, culs a l'aire, crits i insults, són «armes» que van utilitzar els venedors de drogues a Son Banya, davant dels controls policíacs a l'entrada del poblat que perjudicava de manera ostensible el negoci del narcotràfic. Els controls es van dur a terme la nit del passat dimecres per part d'efectius de la Unitat d'Intervenció Immediata (UII) de la Policia Local de Palma, i van continuar a primera hora del matí d'ahir. El dimecres vespre hi va haver només alguna «queixa» però ahir al matí l'assumpte ja va passar a fets majors, fins que els efectius de la UII es van dirigir cap als «manifestants» i la situació es va tranquil·litzar.A nivell oficial, el gabinet de premsa de la Policia Local de Palma va informar ahir que, arran dels controls efectuats al matí, els efectius de la UII van identificar un total de 21 persones que van acudir al poblat en vehicles, i que nou d'ells van ser retirats per la grua en presentar els cotxes deficiències d'índole administrativa.

També es van tramitar devuit denúncies per donar positiu en els controls d'etilometria, encara que no es va produir cap detenció ja que els afectats no van arribar a la taxa exigida per considerar que hagin comès un il·lícit penal. Respecte al narcotràfic els agents van aixecar sis actes a d'altres persones, per tinença de substàncies estupefaents, i unes altres set actes van estar motivades per tinença d'armes prohibides, tot i que cap d'elles no era de foc. El control del matí es va iniciar devers les set i mitja. Com se sol fer habitualment, agents i vehicles es van col·locar a l'entrada i varen formar una espècie d'«embut» pel qual havien de passar tots els vehicles que es dirigien al poblat. Malgrat la primerenca hora van ser més d'una vintena les persones que es dirigien als diferents punts de venda. Majoritàriament es tractava de vehicles procedents de la Platja de Palma i que es dirigien després cap a Palma.

Després de més de mitja hora de diligències policials, alguns residents al poblat varen començar a «apuntar-se des de la zona» on hi ha les primeres cases, primer amb gests despectius cap als policies, com donant-los a entendre que els estaven «molestant» perquè no podien vendre. Dels gests es va passar que després algun d'ells es baixassin els pantalons i ensenyassin els seus darreres als agents i, més tard, es va iniciar el llançament de pedres. Quan els policies se'n van anar cap a ells els «manifestants» es van dispersar de manera ràpida i ja no es van produir més incidents. En les pròximes hores hi haurà més controls.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.