nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un dels testaferros acusa Duchemin i Feliu del frau de les dobles vendes

El jutge de guàrdia dicta acte de presó per a un dels detinguts

Un dels suposats quatre testaferros detinguts el passat dimarts, el ciutadà francès M.J.D., acusà ahir de forma directa l'empresari Patrick Duchemin i l'advocat Miguel Feliu d'haver actuat de manera conjunta en la trama de dobles vendes de parcel·les a Cala Llamp, en un frau milionari que tres jutges de Palma investiguen des de fa mesos, segons confirmà a aquest diari una font relacionada amb la causa. La declaració acabà passades les dotze de la nit.D. i el belga D.W.D.P. foren interrogats ahir pel jutge de guàrdia, en una maratoniana vista a la qual assistiren el fiscal anticorrupció de Balears, Pedro Horrach; dos advocats de l'acusació en el cas de les dobles vendes, Pau Mas i María Francisca Altés, i els lletrats dels imputats. Els dos suposats testaferros, que firmaren desenes de compravendes sospitoses de terrenys a Cala Llamp, foren els únics que declararen davant el jutge, ja que dos imputats més, un ciutadà francès i un d'argentí detinguts inicialment, quedaren en llibertat amb càrrecs.

La declaració de M. J. D., que quedà en llibertat amb càrrecs, fou tan especificada, que sorprengué el fiscal i els advocats, que no l'esperaven sobretot després de l'hermetisme que mostrà el belga D.W.D.P, que havia declarat en primer lloc. D., que va ser empleat de Patrick Duchemin a la discoteca d'Illetes que aquest regentava acusà aquest i l'advocat Miquel Feliu de ser els cervells del frau milionari de les dobles vendes a Cala Llamp. A més cità el nom d'un ciutadà estranger que actuava com a capitalista del negoci i també l'entitat bancària on es dipositava part dels doblers.

Però allò més cridaner per les parts personades que escoltaren la declaració del suposat testaferro fou l'al·lusió que va fer a una possible connivència en la trama d'alts càrrecs de l'Ajuntament d'Andratx. I això, perquè moltes de les parcel·les que venien tenien «assegurada» la possibilitat de construir-hi, tot i que circumstancialment no disposaven de permisos d'edificabilitat. La font consultada per aquest diari "la peça separada de l'operació Llampec s'està investigant sota secret del sumari" admeté que la declaració de D. feia un gir radical a la causa. El suposat testaferro belga, en canvi, va ser molt més concís i només admeté la seva intervenció en una sola compravenda, encara que el fiscal li imputa quatre delictes, un dels quals de falsificació de documents. Tenint en compte els esdeveniments, el jutge de guàrdia i substitut del titular d'Instrucció 6 dictà un acte de presó per al ciutadà belga i llibertat amb càrrecs per al francès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.