algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El projecte alternatiu per al moll de marineria és avantguardista

La Sala vol que el poble triï entre la proposta original i la nova

El nou projecte d'edificacions sobre el moll de marineria, alternatiu al que aprovà el Govern balear en la legislatura anterior, és avantguardista i inclou un passeig per a vianants damunt la seva coberta superior, com també altres equipaments i serveis, com és ara una piscina interior. El projecte, que contrasta de manera radical amb l'entorn urbà més immediat pel seu disseny innovador, s'havia de donar a conèixer ahir vespre als ciutadans i als sectors més implicats "pescadors, hotelers i comerciants, entre d'altres" ja que l'Ajuntament vol que siguin els veïns els qui opinin sobre l'alternativ que s'ha de realitzar de les dues. Les noves estructures que vol construir l'empresa concessionària del moll, Nuevos Puertos Deportivos SL suposen imprimir un gran gir urbanístic a un dels punts neuràlgics del Port i, almenys per la documentació que se n'ha pogut consultar, encara no s'ha definit de manera clara quin espai es reserva per a les activitats tradicionals relacionades amb la pesca.

S'ha recordar que la proposta original ja motivà l'obertura d'un debat fort i les protestes de diferents sectors, ja que el consideraven massa voluminosa i impactant. Després d'una modificació i del compromís de l'Executiu balear que s'eliminaria del projecte una gran superfície comercial, les obres no començaren en els terminis estipulats. El motiu és que la concessionària demanà al Govern la modificació del pla inicial i, segons admeté l'Ajuntament aleshores, el Govern i la Sala haurien demanat a l'empresa en qüestió que n'endarrerís l'execució fins passades les eleccions municipals. Les tasques havien de començar ara fa un any, moment en el qual Nuevos Puertos deportivos decidí modificar el projecte.

Encara que l'Ajuntament no s'ha volgut pronunciar per ara sobre quin dels dos projectes prefereix executar, fonts properes a l'equip de govern han revelat que l'Ajuntament de Sóller es podria plantejar fins i tot reclamar el rescat de la concessió del moll de marineria, que el Govern balear adjudicà per 28 anys al gestor actual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.