cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
25°

El Govern comprarà finques de la costa per protegir-les de l'urbanisme desmesurat

El traspàs de la gestió del Parc Natural de Cabrera serà el 2008

64380

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, presentà ahir el nou equip de la Conselleria.

El Govern iniciarà converses amb propietaris de finques situades a vorera de mar per tal de fer-ne possible una opció de compra, segons informà ahir el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, durant l'acte de presentació dels directors generals i els gerents de les empreses públiques adscrites al seu departament. Segons Grimalt, la compra de terrenys rústics per part de l'Administració és la manera més eficaç d'assegurar-ne la protecció i la conservació, amb motiu de l'urbanisme creixent que pateix el litoral de les Balears. Així mateix, el conseller reconegué que per poder dur a terme la compra d'aquestes finques rústiques, hi serà necessària la col·laboració econòmica de Madrid.

Grimalt, per precaució, declinà la possibilitat de concretar quines són les finques que el Govern autonòmic tenia intenció d'adquirir. «Sabem exactament quines són les finques que volem comprar "assegurà el conseller". Fer públic el nom d'aquestes possesions seria, però, obrir les portes a l'especulació i a la possible pujada de preus». Per a Miquel Àngel Grimalt, la compra d'unes determinades finques a la costa suposa un dels eixos bàsics de la seva gestió al capdavant de la conselleria de Medi Ambient.

Així mateix, el cap de Medi Ambient féu saber que s'estudiarà la possibilitat d'ampliar i millorar la xarxa d'espais naturals de les Illes, «sempre que els propietaris hi estiguin d'acord». Aquesta mesura fa referència a tots els espais protegits per alguna figura conservacionista, ja sigui parc natural o ANEI . Segons el conseller, aquesta possibilitat serà una realitat si els factors socials implicats «hi vénen a bé». La cessió de la gestió del parc Nacional marítim i terrestre de Cabrera serà una realitat, segons comentà Grimalt, el 2008.

«Aquesta transferència estigué bloquejada durant la legislatura anterior i ara hem obert les portes a la negociació entre les dues administracions, autonòmica i estatal», afirmà Grimalt. El traspàs del parc també inclou el centre d'interpretació de la Colònia de Sant Jordi, projecte que inicià Jaume Matas quan encara era ministre de Medi Ambient a Madrid.Miquel Àngel Grimalt no féu saber quina era la xifra econòmica anual que seria necessària perquè l'Executiu autonòmic pogués gestionar el parc en solitari. «La quantitat de doblers s'ha de gestionar amb el Goverb central i ha d'incloure el manteniment del centre d'interpretació i les despeses de personal», comentà el conseller.

Durant aquesta legislatura, es continuarà fent feina amb l'Oficina del Canvi Climàtic, que posà en funcionament el Govern anterior, i s'assegurarà el transvasament de l'aigua procedent de la font de sa Costera. Un altre dels temes clau per a la Conselleria serà la reforestació de les zones afectades pel temporal de l'any 2001, que encara no s'han regenerat del tot i, en alguns casos, encara hi ha residus vegetals pendents de retirar. Com a novetat, Medi Ambient incorpora una nova Direcció General, la de la Mar. es cuidarà de tramitar permisos de busseig i de difondre el valors ambientals dels ecosistemes marins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.