nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Real denuncia que Son Espases està en zona d'alt risc d'inundacions

Alerta que en aquest indret hi passa una torrentera que recull el cabal d'unes 100 hectàrees

L'emplaçament on, previsiblement, s'hauria d'ubicar el nou hospital de Son Espases està considerat com a zona d'alt risc d'inundacions. Aquesta ha estat la darrera de les «irregularitats» detectades i denunciades per la plataforma Salvem la Real i, potser, una de les raons més que «inqüestionables» per impedir que en aquest entorn s'hi construeixi aquesta infraestructura que podria tenir conseqüències «irreversibles» cap a la integritat física de les persones. Per aquest motiu, la plataforma presentarà avui una nova denúncia a la fiscalia anticorrupció per reclamar la paralització definitiva d'aquesta obra.

La selva presidenta, Aina Calafat, alertà ahir que l'entorn del nou hospital constitueix una zona de pas on hi conflueixen les aigües que provenen del camí de la Real i la urbanització de Sant Bernat. Es tracta d'una torrentera que si es desbordàs tindria els mateixos efectes «adversos» d'un torrent perquè el seu curs recull les aigües de tota una àrea corresponent a unes 100 hectàrees. En termes pluviomètrics significa que amb precipitacions de tan sols 80 litres per metre quadrat, aquesta torrentada recolliria uns 6'6 metres cúbics d'aigua cada segon. «Això, en només tres quarts d'hora de pluja, representa tonelades d'aigua», expressà Calafat. Afegí que el vial de 10 metres que s'ha construït per igualar els desnivells que hi ha entre la carretera de Valldemossa i el monestir de la Real farà la funció comparable a la d'una presa i serà susceptible a desbordar-se: «s'endurà tot el que passi per davant i allà, precisament, hi ha previst l'hospital», denuncià la presidenta.

Ja no es tracta només de protegir el patrimoni arquitectònic que concentra tot l'entron de La Real. Ara, les reivindicacions de la plataforma que no aturarà fins a veure complert els seus objectius d'impedir que el nou hospital de Son Espases es construeixi en aquest emplaçament "on hi ha elements, com la síquia d'En Baster catalogats com a Bé d'Interès Cultural" van dirigides a prevenir la vida de les persones. «L'hospital es pot esfondrar amb persones a dins», insistí.Exemplificà el fet dient que amb les pluges del passat 22 d'agost aquest cabal rebé uns 30 litres per metres quadrats: «La xarxa de clavegueram va botar i s'inundà tot».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.