nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Emaya i la confraria de pescadors ja han extret de la mar 48 tones de fems el 2007

Els vaixells han actuat a s'Arenal, Can Pere Antoni i a Cala Major

Les embarcacions de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram i de la Confraria de Pescadors de Palma ja han recollit en aquests set mesos que va d'any 48 tones de residus flotants que en arribar a les platges de Palma embruten el litoral mallorquí i poden ocasionar, també, problemes higiènics i de contaminació. La regidora de Medi Ambient i primera tinent de batlessa de l'Ajuntament de Palma, Cristina Cerdó, i el president de la Confraria de Pescadors, Josep Domingo, es reuniren ahir per donar a conèixer els resultats de les tasques realitzades per aquests vaixells al llarg d'aquest 2007. En el transcurs de la trobada, Cerdó manifestà que els residus flotants constitueixen un dels problemes mediambientals que el Consistori de Palma es veu obligat a combatre dia a dia però, en especial, durant els mesos que corresponen a la temporada alta d'estiu.

«Aquests fems, a més d'embrutar el litoral, fan una mala imatge de Mallorca, tant als turistes que vénen a l'Illa de vacances com als mateixos ciutadans que tenen dret a gaudir de les platges palmesanes», expressà Cerdó. Afegí que, per aquest motiu, existeix un acord entre Emaya i la Confraria a través del qual els pescadors amb vaixells d'arrossegament que treballen a una distància d'entre 15 i 20 milles de les costes mallorquines, s'encarreguen de recollir tots els residus flotants que troben escampats per alta mar i els dipositen, després, en uns contenidors que l'empresa municipal ha posat a la seva disposició. El problema és que les tones de residus localitzats al mar no davallen, al contrari. Sobre aquest aspecte, Cerdó constatà que en el 2006 els vaixells recolliren un total de 50 tones de residus, una xifra que gairebé iguala la dels 7 mesos primers de 2007.

«La major part d'aquestes deixalles corresponen a plàstics, ampolles, bosses de fems, llaunes, llits de plàstic, gandules i bidons d'olis i pintures», precisà. És per això que els 10 vaixells pesquers d'aquesta confraria van equipats amb bosses de fems, petits contenidors i jaquetes. A més dels vaixells de la confraria que fan aquesta col·laboració, Emaya disposa de tres embarcacions destinades a la neteja del litoral i que actuen a les platges de s'Arenal, Can Pere Antoni i Cala Major. Aquestes embarcacions han recollit un total de 254 bosses de 50 quilograms que equivalen a 12'7 tones. Del total d'aquesta brutícia, un 60 per cent correspon a bosses de plàstic, un 25 per cent són residus vegetals (branques i troncs), el 5 per cent són animals morts "la majoria meduses" i el 10 per cent restant dels residus que s'han localitzat enguany estan sense classificar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.