nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Aspanob reclama la creació d'una nova unitat d'oncologia pediàtrica

L'associació en féu ahir la petició al president del Govern autonòmic

L'Associació de Pares de Nins amb Càncer de les Balears (Aspanob), demanà ahir que el Govern estudiï la creació d'una unitat d'oncologia pediàtrica a l'hospital de Son Dureta. Aquesta petició és una de les reclamacions «històriques» d'aquesta entitat, que es creà l'any 1987, als responsables de l'Administració autonòmica.

Així ho explicà Jesús Cuartero, psicòleg d'Aspanob, després de participar amb el president de l'associació, Jaume Coll, i amb la gerent i fundadora de l'entitat, Eulàlia Rubio, en la reunió amb el president del Govern balear, Francesc Antich.

Durant l'encontre, els responsables de l'organització explicaren al president tota la feina que desenvolupa l'entitat i els seus projectes de futur, per als quals demanaren la col·laboració del cap de l'Executiu autonòmic.Cuartero assenyalà que la resposta d'Antich havia estat molt positiva, quant a aquesta necessitat de crear una nova unitat hospitalària per a nins amb càncer, un centre nou d'activitats i altres residències per a malalts desplaçats.

Una altra de les preocupacions importants que l'associació exposà al president és la necessitat de disposar d'una seu nova per a la institució, més gran que l'actual i «tan a prop com sigui possible de les instal·lacions de Son Dureta».

Segons explicà el portaveu d'Aspanob, l'entitat s'ha posat a disposició de l'Administració autonòmica per oferir tota la seva experiència en el camp de l'atenció de menors amb càncer i de les seves famílies, i espera que la col·laboració entre ambdues sigui «com més fructífera millor, pel bé dels infants i dels familiars».

A les Balears es diagnostiquen cada any entre 40 i 42 casos nous de càncer infantil, xifra que situa la nostra comunitat «a l'altura de la mitjana europea quant a incidència de càncer infantil». En tot cas, afirmà que a aquestes dades s'hi ha d'afegir el fet de la insularitat, per les dificultats que tenen les famílies d'Eivissa i de Menorca per desplaçar-se a Mallorca o a la Península per rebre els tractaments adequats. Entre els objectius bàsics d'aquesta associació balear, destaca la millora la qualitat de vida dels infants i al·lots malalts de càncer i dels seus familiars; contribuir a l'augment de les seves expectatives de vida; i facilitar els trasllats dels que viuen a les altres illes. Els membres d'aquesta entitat també tenen previst reunir-se amb el conseller de Salut, Vicenç Tomàs, i amb la batlessa de Palma, Aina Calvo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.