algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

El temporal fa aparèixer restes de fuel del «Don Pedro» a les costes d'Eivissa

A la platja d'en Bossa, la més afectada, hi arribà una taca de 400 metres d'extensió

El mal temps que ha fet tota la setmana va provocar ahir la reaparició de petites taques de fuel a la costa d'Eivissa procedents del vaixell Don Pedro, enfonsat a prop de l'illa el passat 11 de juliol, amb 20 persones a bord, però sense víctimes mortals.

La zona més afectada fou ahir la platja d'en Bossa, on una taca de fuel de 400 metres d'extensió causà l'alarma entre els banyistes. Això no obstant, no s'hi prohibí el bany en cap moment.

Tal com indicà la consellera d'Interior de l'Executiu balear, Àngeles Leciñena, la platja s'ha mantingut oberta al públic, ja que la taca esmentada no havia afectat la qualitat de l'aigua, encara que aquests darrers dies hi ha onejat la bandera vermell. Tanmateix, no ha estat per la presència de contaminació, sinó pel temporal de vent i de pluja que també ha afectat de forma negativa l'estat de la mar.

D'altra banda, fonts governamentals també confirmaren l'arribada de taques «petites» de fuel a la mateixa platja encara que, segons asseguraren, «ahir migdia havia quedat totalment neta, gràcies als treballs de neteja realitzats per mar i per terra».

Les mateixes fonts també aclariren que divendres a vespre el capità marítim havia mant retirar la barrera oceànica de protecció que envoltava la zona on naufragà el mercant Don Pedro, «perquè el temporal provocava un risc important de ruptura de la tanca, i això podria posar en perill el trànsit marítim», encara que la barrera es tornà a instal·lar ahir.

De la mateixa manera, fonts del Ministeri de Foment indicaven ahir dematí que s'havien realitzat diferents vols de reconeixement dels voltants del mateix indret, i que havien permès apreciar-hi taques de fuel «d'escassa entitat». Per la seva banda, els equips de Salvament marítim començaven a desplegar la barrera oceànica retirada amb anterioritat.

A més, les mateixes fonts recordaren que els vaixells Clara Campoamor, Salvamar Markab i Salvamar Alonso Sánchez continuen encara les tasques de vigilància de la zona i que, des del moment de l'accident del Don Pedro, Salvament Marítim havia mantingut a Eivissa un ampli dispositiu durant les tasques d'extracció del combustible. Les autoritats asseguraren ahir que l'esmentada fase d'extracció de fuel es troba en un estat prou avançat, i que ara ja només s'han de treure a la superfície hidrocarburs més lleugers, continguts en petits tancs i en quantitats poc significatives. A més, es realitzen verificacions exhaustives del vaixell accidentat i se'n succiona manualment qualsevol resta de combustible que hi pugui quedar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.