algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Més de 50 nacionalitats conviuen a Son Canals

És un barri petit, però amb una gran diversitat poblacional que supera els 5.000 habitants

Un total de 54 nacionalitats conviu al barri de Son Canals, que en la darrera dècada no ha experimentat un important increment de població, en passar de 4.629 habitants, que tenia l'any 1993, a 5.366, l'any passat, segons dades facilitades per l'Ajuntament de Palma.

La població majoritària a Son Canals procedeix de Balears, un 58'16 per cent. Els estrangers representen el 17'42% del total. Es tracta d'una proporció molt superior a la de l'any 1993, quan el percentatge d'immigrants se situava en un 2'6%. Es tracta d'una tendència a l'alça que els barris de Ciutat han experimentat en els darrers anys a conseqüència del fenomen immigratori.

Entre la població estrangera els col·lectius majoritaris són els equatorians, amb 163 persones, i els argentins, amb 114 persones el 2006. Segons els veïns, l'arribada de nouvinguts no suposa problemes amb la població autòctona.

Encara que aquest increment poblacional no hagi estat tan espectacular a Son Canals com en altres barriades de Palma, el president de l'Associació de Veïns, Gori Vicens, indica que «aquest augment del nombre de veïns no ha anat acompanyat de la millora dels serveis, ja que pateixen algunes mancances».

Precisament, són els serveis sanitaris els menys valorats: «Hem d'anar al Punt d'Atenció Continuada de Pere Garau, que no està gaire bé, o al d'Arquitecte Bennàsar, que ofereix un millor servei». Malgrat tot, Vicens explica que la qualitat dels centre educatius de Son Canals és bona.

D'altra banda, el president de l'Associació de Veïns de Son Canals critica que alguns carrers de la barriada estan «poc il·luminats i quan els comerços de la zona tanquen les seves portes les vies queden a les fosques». Entre les mancances en infraestructures també comenta la manca d'aparcaments.

L'arribada de població jove, que ha adquirit pisos a la zona, ha rejovenit la població. Segons detalla Vicens, al carrer del Metge Darder, hi han arribat persones d'alt poder adquisitiu. Els joves d'edats compreses entre els 0 a 18 anys representen el 18'03 per cent del total, mentre que la població major de 65 anys se situa en un 13'77 per cent. Per franges d'edat, es pot comprovar que hi ha una important presència de persones d'edats compreses entre 28 i 39 anys, aquest grup representa un 22'32 per cent, la qual cosa indica que aquest és un barri atractiu per als joves. En les franges d'edat compreses entre 95 i 100 anys es pot veure que el nombre de dones és més alt que el d'homes, fet que demostra la major esperança de vida de què gaudeixen les dones.

Formació  

Son Canals, que és un barri proper a Can Capes i Son Gotleu, té un major nivell de formació que aquests dos darrers, on les persones amb titulació superior o títols de grau mitjà no superen el 3% del total de la població, segons dades de l'any 2006 facilitades per l'Ajuntament de Palma.

En el cas de Son Canals les persones amb una titulació representen el 2'41%, mentre que les persones que posseeixen una titulació superior arriben al 4'23 per cent del total. El col·lectiu de persones sense estudis o que no saben llegir ni escriure arriba al 25'15 per cent, mentre que el grup majoritari (68'2%) comprèn les persones amb estudis bàsics o que disposen d'una formació professional. Aquestes estadístiques demostren que en els darrers anys hi ha hagut una millora del nivell de formació dels veïns de Son Canals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.