algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Policies locals camuflats vigilen els punts negres del manteniment

L'Ajuntament impulsa un pla de xoc per fomentar el civisme

L'àrea de Manteniment de l'Ajuntament d'Inca ha dissenyat un mapa de «punts negres» de la ciutat que ara seran controlats per policies camuflats, i en els quals es vol implantar un pla de xoc que incentivi la cultura cívica entre els ciutadans de la capital del Raiguer.

La regidora de Manteniment, Rosa Maria Tarragó, vol aplicar tècniques de motivació de l'empresa privada per aconseguir que el comportament dels inquers, en relació amb la netetja dels seus carrers, millori.

«La prioritat d'aquesta legislatura és la neteja i m'agradaria que, a la llarga, hi hagi gent d'Inca que estigui empegueïda de tirar cap paper en terra o de deixar les escombraries fora del contenidor, com passa als països nòrdics. Això, per ara, no succeeix a Inca, però hi feim feina», explica.

Així, encara que de moment no es multarà econòmicament la gent que embruti, dugui a tirar el fems fora de l'horari establert o no empri els contenidors de reciclatge com toca, sí que se'ls advertirà verbalment perquè millorin la seva actitud. Un dels grups que Tarragó pretén aprofitar per realitzar aquesta tasca explicativa a les àrees esmentades, és l'equip de voluntaris de la tercera edat que fins ara s'encarregaven just d'informar l'Ajuntament dels problemes del dia a dia d'Inca.

A més, l'àrea de Manteniment obligarà els funcionaris de la Sala i els membres de la brigada a assistir als cursos de formació que imparteix Mallorca Recicla. Tarragó també espera captar voluntaris que vulguin realitzar aquests cursets i ajudar a informar la gent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.