algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les reserves dels embassaments asseguren el proveïment d'aigua

Es troben al 64% de la seva capacitat, 10 punts més que l'any passat

Els principals embassaments que proveeixen d'aigua a Mallorca, el Gorg Blau i Cúber, situats en plena serra de Tramuntana, es troben al 64'62% de la seva capacitat, segons informà ahir l'empresa municipal Emaya.

Actualment es disposa d'un volum d'aigua de 7'758 hectòmetres cúbics. En concret, l'embassament del Gorg Blau es manté al 60'1% de la seva capacitat, amb 4'4 hm3. Pel que fa al de Cúber, l'Ajuntament de Palma informà que ha arribat al 71'7 del seu volum màxim, que suposa 3'3 hectòmetres cúbics.

En relació a l'exercici anterior per aquestes dates, les reserves han augmentat gairebé un deu per cent, i per tant aquest significatiu increment fa que les expectatives siguin «molt positives» per afrontar les darreres setmanes de l'estiu i fins a l'hivern.

Aquesta pujada de les reserves és a causa de la plujosa primavera que visquérem enguany, així com a l'inici d'estiu més temperat del que és normal. Així mateix, Cort es pronuncià sobre les pluges esdevingudes a l'Illa aquests dies passats i explicaren que aquestes «no han suposat un augment significatiu de les reserves d'aigua». Malgrat això, les pluviometries registrades aquesta setmana han equilibrat el balanç del present mes d'agost, durant el qual no s'havien comptabilitzat precipitacions destacables.

Tanmateix, al Gorg Blau s'hi recolliren 88 litres per metre quadrat i a Cúber 65, entre els dies 21 i 22.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.