algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Més de 500 veïns reclamen a la Sala que compri l'antic cinema Goya per convertir-lo en teatre

Sol·liciten que el solar sigui qualificat com a zona d'equipament cultural i social en el PGOU

Més de 500 persones de Manacor reclamen a l'Ajuntament la compra de l'antic cinema Goya de la ciutat per part de l'administració. Una moció al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), impulsada per iniciativa popular, ha estat rubricada ja per mig milenar de particulars i continuarà a disposició dels veïns fins que es tanqui el termini d'exposició al públic. En el document, els signants adverteixen que en el PGOU «els equipaments públics es projecten en el perímetre exterior del centre urbà». En aquest sentit, i en referència al cinema Goya, afegeixen que «hi ha una opció per evitar la creixent degradació, que és recuperar per a la vida cultural i pública un edifici que a poc a poc s'està degradant». Consideren que «aquest edifici, recuperat com a equipament públic, podria convertir-se en un element dinamitzador de tota aquella zona i ajudaria a evitar la desertització i consegüent degeneració del nucli antic».

Expliquen que l'immoble, que va acollir el cinema Goya fins a 2000, va ser construït fa més de 200 anys amb finalitat humanitària per mossèn Pere Llull, i va ser utilitzat des de final del segle XVIII fins a mitjan segle XX com a hospital i hospici, fins a convertir-se finalment en sala de projeccions. Actualment, l'edifici està tancat, sense cap utilitat i es degrada. Per això, i «tenint en compte que Manacor ja ha perdut teatres emblemàtics dels segles XIX i XX», aquest col·lectiu considera que amb una adaptació que no sembla dificultosa, l'antic cinema podria convertir-se en un teatre que seria de gran utilitat als col·legis dels voltants, ja que evitaria desplaçaments dels escolars i alleugeriria un Teatre Municipal sovint saturat».

Per tot això, els interessats sol·liciten a l'equip de govern (PP-AIPC) de l'Ajuntament de Manacor que modifiqui el PGOU i que qualifiqui el solar on és ubicat el cinema Goya com a zona d'equipament cultural i social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.