algo de nubes
  • Màx: 16.05°
  • Mín: 7.61°
16°

El metro es posà en marxa, però no es pogué aturar a l'estació de Son Fuster Vell

L'estació de Son Fuster Vell continuà ahir tancada al públic, ja que no es podia garantir la seguretat dels usuaris. A més, ahir el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Jaume Jaume, no pogué assegurar que l'estació s'obri avui amb normalitat «pels importants problemes d'acumulació d'aigües que s'hi han detectat».

Ahir encara hi havia dues estacions més afectades pels poc més de vint litres d'aigua que dimarts caigueren a Palma i obligaren a aturar la línia de metro durant tota la jornada. Es tracta del baixador de l'estació de Son Sardina, que ahir va ser obert al públic tot i que les escales mecàniques i els ascensors estaven fora d'ús per inundació, ja que no funcionava el sistema de bombeig d'aigua; i el baixador de l'estació de la Universitat, que estava obert al públic però on els ascensors tampoc no funcionaven per la mateixa causa que a Son Sardina.

El conseller de Mobilitat del Govern balear, Gabriel Vicens, anuncià ahir a Menorca que s'hauran d'emprendre reformes a les instal·lacions del metro de Palma per evitar que es repeteixin els problemes generats per les intenses pluges. Segons el conseller, es tracta de reformes que no se solucionen en un parell de dies i, a més, s'hauran de fer obres en algunes estacions.

En aquest sentit, Vicens detallà que aquest servei públic presenta un seguit de deficiències, com la manca d'uns tallers específics o ampliació del personal per garantir un bon funcionament.

Precisament ahir, el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca comprovà de primera mà els efectes de la pluja a l'estació de Son Fuster Vell, «on hi hagué un problema greu en tres bombes, que tenen tres sortides, però totes van cap a un tub que no és suficient per recollir tota l'aigua, la qual cosa provocà que l'aigua pujàs fins als dos metres d'altura».

Jaume Jaume detallà ahir preocupat que «això hauria pogut provocar una desgràcia, perquè el quadre elèctric rebentà i l'aigua sortí disparada i va trencar una porta».

Encara que ahir ja no plovia, la Conselleria de Mobilitat decidí mantenir tancada l'estació perquè considerà que no es podia garantir la seguretat dels usuaris: «Ara no plou, però si ho torna a fer pot ser un perill, i fins que tot no s'hagi arreglat no obrirem».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.