algo de nubes
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Noves pluges deixen més de 50 litres a Mallorca

El mal temps, que deixà ahir més de 50 litres per metre quadrat en alguns punts de Mallorca, s'allargarà fins dissabte i es preveu que diumenge hi hagi una completa recuperació de les temperatures estiuenques, que aquests dies han baixat de manera considerable a causa de la pluja. Segons el Centre Meteorològic de Balears, les temperatures mínimes d'ahir se situaren al voltant dels 16 i 18 graus, la qual cosa indica una important baixada respecte a les temperatures del cap de setmana passat.

Les darreres pluges caigudes sobre Balears obligaren ahir a tancar el trànsit rodat en diversos trams inundats de l'autovia que va cap a l'aeroport, una via que a primera hora d'ahir dematí registrà llargs embossos a causa de les precipitacions. La pluja també provocà el tancament d'altres carreteres a Eivissa.

Així mateix, les precipitacions foren especialment fortes a Alcúdia i a Calvià, on fou necessària la presència dels bombers per intervenir en les inundacions dels baixos d'algunes cases, però no es produí cap dany personal, segons informà ahir l'agència EFE.

Sa Canova, a sa Pobla, és el punt de Balears que registrà més litres per metre quadrat, un total de 55, segons dades facilitades pel Centre Meteorològic de Balears.

Les previsions per avui apunten que hi haurà intervals nigulosos amb possibles ruixats febles i ocasionals. A l'illa de Mallorca hi haurà niguls d'evolució diürna a l'horabaixa.

Pel que fa a les temperatures, es preveu un descens de les nocturnes, mentre que les diürnes patiran un lleuger ascens.
Les fortes precipitacions caigudes al llarg de les darreres hores a les Pitiüses, que deixaren un total de 29 litres per metre quadrat, provocaren ahir el tancament del trànsit de diverses carreteres entre les 7.00 i les 8.20 hores. En concret, es tracta dels accessos d'Eivissa a la platja d'en Bossa i la carretera de ses Salines, a més a més de la zona de Can Furnet, on quatre vehicles quedaren immobilitzats després de ser negats per l'aigua.

Precisament, alguns punts afectats ahir per les fortes pluges responen a trams en obres, tal com precisaren ahir fonts de la Guàrdia Civil de Trànsit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.