lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Quin arribarà a ésser el destí dels xalets il·legals de Llucalcari?

El batle preveu analitzar el tema amb Ordenació del Territori

S'arribaran a tomar els xalets il·legals de Llucalcari? Quan ja han transcorregut dos anys i cinc mesos des que el Tribunal Suprem anul·làs les llicències i donàs llum verda a la demolició d'aquestes edificacions, els habitatges continuen drets i, a curt termini, no es preveu que desapareguin de l'espectacular indret. Fins i tot van sorgint comentaris que s'han realitzat destrosses més clamoroses a la costa en els últims anys. Tot i que sigui així, allò cert és que els quatre xalets es van construir de manera il·legal, com així ho van determinar els tribunals en deu anys de contenciósos.

El batle Jaume Crespí (PP) creu que finalment els xalets es demoliran, però no serà l'Ajuntament el que corri amb les despeses. «Nosaltres no podem pagar ni la demolició ni les indemnitzacions. Si hagués de ser així, el Consistori hauria de tancar», assegura Crespí.

El problema ha sorgit ara amb el canvi de Govern. L'Ajuntament s'havia dirigit per escrit a la Direcció General d'Ordenació del Territori que dirigia Jaume Massot, encara que no va arribar a garantir cap ajuda. Ara, el batle té previst dirigir-se al nou director general d'aquesta àrea, Bernat Aguiló, del Bloc, per plantejar de nou la demolició. Per part dels tribunals, no hi ha hagut més requeriments a l'Ajuntament. De fet, segons afirmà ahir Crespí, el Consistori va enviar al tribunal el pla a seguir per a la demolició, però aquest «no ha contestat si l'accepta o no».

Mentrestant, els ecologistes ja han sol·licitat en tres ocasions, des de març de 2005, que adopti mesures penals contra la corporació municipal de Deià per no executar la sentència. Pel GOB, l'Ajuntament manté una actitud «de mala fe i desobediència als tribunals», fet que considera «inassumible en un estat de dret».

El febrer d'enguany mateix, el Tribunal Superior va requerir el batle perquè en un termini de dos mesos tramitàs l'expedient de demolició de les quatre construccions. I si exhaurit el termini el tràmit no s'hagués efectuat, se li imposaria una multa de 600 euros mensuals, al principi, i setmanals fins a fer-se efectiva la demolició. Han transcorregut més de dos mesos, però no s'ha aplicat cap sanció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.