nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Zapatero anuncia a Palma inversions de l'Estat en autovies, trens i aeroports

El gabinet del cap de l'Executiu explica que el ferrocarril serà la prioritat inversora a les Illes

58712
El president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, i el rei Joan Carles es deixaren fotografiar junts abans de reunir-se dins el palau de Marivent. | J. TORRES/J.MOREY.

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià que el seu Executiu té en marxa un pla estatal de grans inversions durant els propers tres anys en autovies, tren i aeroports per situar l'Estat espanyol, segons assegurà, com a capdavanter en infraestructures «en l'àmbit mundial». Aquesta va ser la resposta de Zapatero al caos d'infraestructures esdevingut especialment a Catalunya aquest estiu, durant la seva compareixença de premsa després de mantenir el segons despatx de l'estiu amb el rei Joan Carles al palau de Marivent.

El president del Govern central rebutjà així la possibilitat de fer dimitir la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, que reforçà dient que «confia molt» en ella, i atribuí els problemes en el Principat al fet que el seu Executiu «ha posat en marxa un procés de renovació i ampliació d'infraestructures per abordar problemes estructurals en el transport en els quals no es feien actuacions de modernització des de feia dècades». «Quan es fa tot de cop, hi ha problemes», reconegué.Per tot això, expressà la seva confiança a mantenir en el Congrés dels Diputats el suport dels partits catalans per aprovar els pressuposts generals de l'Estat per al 2007, «perquè l'esforç d'inversions a Catalunya ha estat constant des del principi de la legislatura».

En una roda de premsa que tingué lloc als jardins de Marivent copada per les qüestions d'actualitat estatal, Zapatero no explicà com afectarà a Balears aquest ambiciós pla d'infraestructures, encara que fonts del seu gabinet assenyalaren després que hi ha la «voluntat» que les principals inversions es destinin a projectes ferroviaris, atès que aquesta és la prioritat expressada pel Govern balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.