algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Estaràs rebutja una bicefàlia amb Rodríguez i diu que té «unit» el PP

El 3 de setembre el Comitè de Direcció prepararà la Convenció

La coordinadora i portaveu parlamentària del PP, Rosa Estaràs, rebutjà ahir que des de la retirada del president, Jaume Matas, existeixi una bicefàlia en la direcció del partit entre ella i el secretari general del partit, José María Rodríguez, la qual cosa hauria produït un buit de poder al capdavant de les files populars. En declaracions a IB3 Televisió, Estaràs respongué així al portaveu del partit, Miquel Ramis, que la setmana passada obrí públicament el debat criticant la situació interna i apuntant cap a la bicefàlia que encarnen a parer seu la coordinadora i el secretari general. «No es pot negar perquè és una evidència», insistí Ramis dies després, i es mostrà a favor d'avançar el congrés previst per a la tardor de 2008 per escollir el successor de Matas en la presidència del partit.Estaràs, que ja havia mostrat el seu desacord i malestar per l'actitud del portaveu, negà ahir qualsevol tipus de crisi interna en el PP balear, i assegurà que el partit es manté «unit» sota la seva direcció amb l'objectiu de guanyar a les Balears les properes eleccions generals i, només després, preparar el congrés regional.

La coordinadora designada pel mateix Jaume Matas per encapçalar aquest procés de transició, sí que admeté que el PP balear viu moments difícils pel «cop dur» rebut després de les eleccions del 27 de maig, en les quals perdé el poder al Govern de les institucions prindipals de les Illes. Per això, destacà que el proper 3 de setembre ja es reunirà el comitè de direcció del partit per perfilar la Convenció, proposada per ella mateixa, que tindrà lloc el mes d'octubre i en la qual es pretén definir l'estratègia a seguir des de l'oposició i la preparació de la campanya electoral per a les generals, que es duran a terme previblement el mes de març de l'any que ve.

Estaràs anuncià aquesta Convenció dies després de les declaracions de Ramis que destaparen el debat intern sobre la direcció del partit. La coordinadora ha assegurat que en aquesta reunió del mes d'octubre no es tractarà de cap designació de càrrecs ni, molt manco, de la successió de Matas. En aquest sentit, Estaràs i José María Rodríguez tenen tot el suport de la direcció estatal, que el secretari general Àngel Acebes ha fet visible en les seves dues visites a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.