algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

José Manuel Gómez: «Palma té dèficits socials que no just es resolen amb l'accés a un habitatge»

El regidor d'Habitatge aposta per habilitar pisos buits de Ciutat i fomentar-ne els lloguers

José Manuel Gómez (1961) s'ha posat al capdavant de la regidoria d'Habitatge amb la idea de treballar de manera conjunta amb gerència d'Urbanisme per intentar reconduir la problemàtica de manca de sòl i coordinar polítiques que prioritzin l'aprofitament del sòl en àrees de ciutat ja existents, abans de generar nous creixements. Té clar, també, que la problemàtica de certes barriades va més enllà del simple fet de facilitar a famílies l'accés a un habitatge.

"En quina direcció heu començat a fer feina?
"Estam estudiant la fórmula per optimitzar l'escàs sòl que ens queda i aconseguir-ne de nou. És un projecte estratègic de l'Ajuntament per millorar la política d'habitatge d'acord amb els propers anys.

"Mantindreu el mateix Pla municipal d'habitatge engegat per l'anterior mandat? <
"Hem de recuperar el temps perdut en matèria d'habitatge. Aquest pla municipal preveia la construcció de 2.326 habitatges entre 2003-09 i just se n'han lliurat 184. En construcció, n'hi ha 138, i projectats en sòl, n'hi ha 177 més. És evident que hi ha un retard de 1900 habitatges que haurien d'haver estat enllestits el 2009 i que serà pràcticament impossible fer-ho.

"Quines alternatives hi ha per cercar sòl?<
"Estam elaborant un cens de solars municipals, i també per detectar pisos buits. Haurem de col·laborar amb altres organismes com l'Ibavi o administracions. Per exemple, hi ha solars del Ministeri de Defensa o de Justícia que podrien ser reconduïts mitjançant convenis, cessions, adquisicions...

"Quant de sòl manca per satisfer la demanda social en habitatge?
"Per poder complir els objectius més enllà del que és el mateix Pla municipal d'habitatge, hauríem d'aconseguir devers 175.000 metres quadrats de sostre edificable. Amb aquest sòl, culminaríem la previsió dels 2326 habitatges i podríem deixar encaminada una perllongació del pla municipal en vista a 2010.

"Com enfocareu la política d'habitatges de protecció oficial?
"Volem reconduir aquesta oferta i això implicarà incrementar les rehabilitacions d'aquells habitatges que estan fora del mercat o en estat d'abandonament. Impulsarem un programa d'intervenció que consistirà a oferir ajuts a aquells propietaris que tenen pisos buits per fomentar-ne el lloguer.

"Heu detectat quants habitatges en desús hi ha a Palma?
"En línies molt generals n'hi ha prop de 30.000 que, actualment, estan sense servei. Això no vol dir que tots estiguin buits o abandonats.

"Hi ha barris amb famílies que viuen en sostres «infrahumans». A banda de Llevant i Pere Garau, fareu alguna actuació a Son Gotleu o Camp Redó, per exemple?
"Tenim estudis del Consorci Ribas dels barris amb més necessitats. Són zones que requereixen una pla de rehabilitació integral perquè la seva problemàtica no se soluciona només facilitant l'accés a l'habitatge. Ara estam en aquesta fase d'estudi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.