algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El PP insta el Govern a explicar si pensa deixar enfonsat el vaixell «Don Pedro»

Reclama per tercer pic que l'Executiu doni explicacions a la Cambra i critica l'«obscurantisme»

El grup parlamentari del PP ha instat per tercer pic el Govern perquè comparegui davant la Cambra per donar explicacions sobre la seva gestió en l'enfonsament del vaixell Don Pedro a la costa d'Eivissa, especialment pel que fa als estudis sobre l'impacte ambiental que s'ha produït a la zona i, també, per saber si pensen deixar l'embarcació enfonsada on es troba actualment. Quant a aquesta darrera possibilitat, el diputat del PP i exconseller de Medi Ambient, Jaume Font, advertí ahir que seria una actuació que exigiria una descontaminació de tots els elements del vaixell enfonsat en un lloc molt específic, «entre el port d'Eivissa, una reserva marina i un parc natural», per la qual cosa instà l'Executiu a explicar quines són les actuacions que pensa emprendre. Font criticà que fins ara el seu grup només hagi tingut informació sobre la situació del vaixell a través dels mitjans de comunicació, en un cas clar d'«obscurantisme» del Govern, segons considerà, i que fins ara s'hagi rebutjat la compareixença al Parlament dels titulars d'Interior , Medi Ambient i Agricultura i Pesca, per donar-ne les explicacions oportunes.

«El PP ha tingut un comportament exquisit durant més de cinc setmanes, perquè no hem volgut crear polèmica sobre un tema tan important per al medi ambient i el turisme d'Eivissa i Formentera, però ara ja és hora que se'n donin les explicacions i s'aclareixi el futur de la situació», afirmà el diputat. «Ningú no és culpable de que succeeix un accident, però el dia 20 d'agost no es pot estar sense donar la cara», afegí.

En aquest sentit, Font assenyalà que fins ara només hi ha hagut «dades confuses» sobre qüestions molt importants de l'accident del vaixell d'Iscomar, com ara quina ha estat exactament la quantitat de fuel vessat a la mar i el resultat dels estudis ambientals sobre els seus efectes en l'entorn, especialment en el parc natutral de ses Salines. Així, posà en dubte l'eficàcia de les actuacions del Govern central i de l'autonòmic els primers dies de la crisi per extreure el fuel sense afectar aquest parc natural, i subratllà que organitzacions ecologistes com Greenopeace comparteixen la seva opinió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.