cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Rotger vol que el preu del bus que va a l'hospital es rebaixi a 0'60 euros

El batle demana al conseller que n'ampliï el recorregut als barris

El batle d'Inca, Pere Rotger, ha remès una carta al conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, perquè rebaixi el preu del bitllet de l'autobús que recorre els carrers de la capital del Raiguer fins a l'hospital comarcal a 0'60 cèntims. Rotger recorda al conseller que a principi d'any es posà en marxa aquest servei a la capital del Raiguer, un servei que empren tant la gent d'Inca com molts d'usuaris de l'hospital que arriben a la ciutat amb el tren o amb autobusos des de diferents poblacions. Actualment, el preu del bitllet se situa en 0'90 cèntims i alguns usuaris i també partits polítics han reiterat les seves queixes al batle, perquè troben que el preu és massa elevat, sobretot per a les famílies i els clients habituals. Aprofitant aquesta petició, Rotger recorda que amb l'anterior consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, la Sala ja negocià la rebaixa d'un 50% d'aquesta tarifa, encara que llavors, segons explica el batle, les negociacions s'aturaren per l'inici del període electoral.

Des de l'Ajuntament, també exposen al conseller la necessitat d'ampliar el recorregut de la línia, que actualment passa per l'estació de tren, la gran via de Colom, la plaça de Mallorca i l'avinguda dels Reis Catòlics. «La idea és que el trajecte inclogui barris d'Inca com el de Crist Rei o el de Son Amonda, que amb les aturades actuals queden desatesos», explica el coordinador municipal i regidor d'Interior, Rafel Torres.La línia d'autobús de l'hospital comarcal registra un bon nombre d'usuaris i, de fet, sempre hi ha gent que espera a les aturades. S'ha de recordar que quan es posà en funcionament, els tècnics de la Sala i de la Conselleria mateixa en calcularen el temps i el recorregut, a fi que coincidís amb les arribades i les sortides de trens a l'estació.

Actualment, l'escassetat de places d'aparcament al centre sanitari, afegida a la falta d'un passeig per a vianants que connecti la ciutat amb l'hospital, converteixen la línia d'autobús en una bona alternativa al cotxe particular. L'Ajuntament espera que si se'n rebaixa el preu i s'allarga el recorregut de la línia, es pugui millorar el trànsit de la ciutat i potenciar, a més, el transport públic a la comarca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.