algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

L'aeroport bat rècords en gestionar el juliol 3'1 milions de passatgers

Suposa un augment del 4% en relació al mateix mes de 2006

L'aeroport de Son Sant Joan assolí el passat mes de juliol un nou rècord de passatgers, segons el balanç donat a conèixer ahir per l'ens Aena. El flux de visitants que han passat per les instal·lacions aeroportuàries fou de 3.188.498, la qual cosa suposa la major facturació en volum de passatgers durant un mes determinat. Es tracta d'un augment important, ja que en relació al nombre de turistes que passaren per l'aeroport el mateix mes de l'any 2006, s'experimenta un increment de més d'un 4 per cent. Aquesta quantitat de persones en desplaçament fa que les autoritats del control hagin operat gairebé 24.000 moviments d'aeronaus, amb les conseqüents tones de mercaderies que transporten. Els índexs de productes que foren traslladats en virtut dels vols han experimentat enguany una pujada també important, ja que s'han superat més d'un deu per cent els experimentats durant el mateix mes de l'exercici anterior.

La gran majoria dels vols que arriben a Son Sant Joan provenen de fora de l'Estat espanyol. Són gairebé cinc vegades més que els arribats de territori estatal. De fet, els passatgers estrangers procedeixen en gran mesura d'Alemanya i d'Anglaterra, els dos orígens per excel·lència durant la temporada alta de les Illes. En concret, els alemanys que visitaren l'aeroport el passat mes de juliol són prop d'una tercera part del volum total. Són seguits pels britànics, que malgrat el seu retrocés es mantenen en la segona posició, i els passatgers espanyols se situen en tercer lloc, a una certa distància. Val a dir que l'augment del turisme estatal durant la temporada alta ha seguit un creixement sostingut en els darrers temps.

Tanmateix, l'aeroport d'origen que més connecta amb el de Palma és el de Barajas, amb 179.339 viatgers. El segueixen a poca distància el Prat de Barcelona, després vénen Dusseldorf i Manchester.

S'ha de dir que durant aquests primers set mesos de l'any, l'aeroport de Palma porta acumulats més de 12.950.000 visitants. Aquesta dada suposa una xifra important i fa que a aquestes altures les autoritats es mostrin satisfetes i esperançades pels resultats amb què pot tancar-se la temporada d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.