cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Surten en llibertat els onze "ñetas" després de declarar davant el jutge

Els arrestats culpen els membres d'una altra banda de la baralla de Palma

87276
Alguns dels «ñetas», ahir en el moment d'arribar als jutjats.

Alguns dels detinguts per la brega de colles de diumenge afirmaren que eren les víctimes d'una agressió. Segons ells, el disturbi fou provocat per un grup conegut com els blin-blin, format per joves dominicans que també participaren en els incidents de Son Oliva de l'estiu passat. El jutge de guàrdia decretà ahir migdia la llibertat amb càrrecs per als 11 implicats en la baralla entre bandes registrada diumenge a l'avinguda de Joan Miró de Palma.

El grup va ser rebut als jutjats per una vintena de familiars, gairebé tots dones amb nins, i enmig de crits de suport. La policia desplaçà per a l'ocasió diversos agents antidisturbis, encara que no s'hi registrà cap incident. Deu dels detinguts ratificaren la declaració prestada davant la Policia. Les seves versions incloïen tota classe d'explicacions sobre allò succeït en sortir de la discoteca Tropicana. Alguns afirmaven que no hi tenien res a veure, encara que altres expressaven clarament la seva condició de ñetas. De fet, entre els detinguts hi figura un mallorquí de 25 anys, que assegurà que pertany a la banda des de fa diversos dies.

L'únic que prestà declaració davant el jutge va ser Julio D.G.V., autoproclamat com el líder dels Ñetas de les Illes. El jove, amb diversos punts de sutura a la part posterior del cap i coixejant ostensiblement, afirmà que fa poc temps tenien la intenció de formar l'associació sociocultural, política i esportiva «Joves Ñetas de les Balears». Segons afirmaren ell i alguns dels seus col·legues, la baralla fou originada pels blin-blin dominicans, alguns dels quals ja participaren en els incidents de l'estiu passat a Son Oliva. Els detinguts identificaren davant de la Policia alguns d'aquests joves, encara que cap d'ells no ha estat detingut encara. Segons la seva versió, foren els blin-blin els qui començaren la brega, encara que les causes no són clares. Mentre que alguns afirmen que tot va començar quan varen empènyer una dona, altres asseguren que havien rebut insults i provocacions. La versió que mantenen és que es varen veure obligats a refugiar-se darrere diversos cotxes mentre els blin-blin els tiraven botelles. Quan es disposaven a respondre a l'agressió, els altres fugiren i s'hi presentà la Policia, que detingué onze adults i tres menors d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.