algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Gesa es prepara per assolir la punta màxima de consum l'agost

El dia 1 ja s'assoliren els 1.116mW, però pot arribar als 1.210 mW

Gesa Endesa preveu que la punta de consum elèctric a les Balears es registri aquest mes d'agost i que arribi a 1.210 megavats, lleugerament per sobre dels 1.202 megavats de màxima registrats l'any passat per al conjunt de les Illes, segons indicaren fonts de la companyia. Com cada any, la temporada turística i les temperatures altes d'aquest mes són les causes de l'increment de demanda, amb el qual compta la companyia, i els motius que realitzi inversions i millores a la xarxa per evitar talls de corrent provocats per la saturació del sistema.

És a principi d'agost, que s'arriba als màxims de consum. Enguany, el dia 1 es registraren 1.116 megavats, una xifra que Gesa espera que se superi.

Amb l'objectiu d'assegurar el subministrament durant l'estiu, la companyia energètica ha destinat 1'5 milions d'euros a la millora de la subestació de Son Orlandis. Unes instal·lacions que fan servei a una àmplia zona turística des de Palma fins a Cala Blava, motiu pel qual Gesa assegura en un comunicat que ha estat «el factor fonamental per realitzar una inversió d'aquestes característiques».

La subestació disposava de tres transformadors de 80 megavats, als quals se n'ha afegit un de nou de la mateixa potència. A més de l'augment de capacitat, s'ha adequat el parc de 220 kW «per tal de millorar la qualitat del servei i per garantir, així, el subministrament durant aquesta època d'increment del consum», indica l'empresa. Aquesta és, en definitiva, una més de les inversions que efectjua Gesa Endesa i s'uneix a la més recent, realitzada per a la posada en marxa de la tercera turbina de la central de Cas Tresorer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.