cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Els permisos d'ancoratge a Cabrera han augmentat un 11'4% el 2007

Fins al 2 d'agost, s'han concedit 538 autoritzacions més que el 2006

Des de l'1 de gener fins al 2 d'agost d'enguany, el Parc nacional de Cabrera ha concedit un total de 5.225 permisos d'ancoratge (pernoctació de l'embarcació amb dret d'amarratge a una boia), la qual cosa representa un considerable increment respecte del mateix període de 2006, 538 permisos més, un augment de l'11'4 per cent.

Contràriament, en navegació (sense dret de pernoctació en boia) i busseig s'han registrat descensos. En el primer cas, s'han concedit de l'1 de gener d'enguany ençà 1.401 permisos, un 1'89 per cent menys que el 2006 (1.428 en el període esmentat) i en el segon, s'han atorgat 166 autoritzacions, un 9'78 per cent menys que el 2006 (184).

Malgrat el notable augment dels ancoratges, el director del Parc nacional, Jordi Moreno, ha declarat que «estam donant sortida a totes les sol·licituds, encara que, com tots els estius, es creen llistes d'espera.

A Cabrera es concedeix un màxim de 50 ancoratges cada dia. Actualment, la llista d'espera oscil·la, com a mitjana, entre les 15 sol·licituds entre setmana i 30 els dissabtes».

Dret  

Moreno recorda que «si una embarcació que ha aconseguit permís d'ancoratge i a les 17.30 hores del dia fixat no es presenta sense avisar-ne o anul·lar-lo prèviament, perdrà el seu dret, encara que s'hi presenti més tard. Si arriba més tard de les 17.30 hores i ha avisat prèviament, se li reserva la boia. Però si no avisa en dues ocasions consecutives, perd el seu dret de sol·licitar pemís durant els dos mesos següents».

El director del Parc nacional recorda que el marge entre que es presenta la petició per ancorar i la data per efectuar-lo ha de ser de 2 dies com a mínim i de 20 com a màxim.

Sobre el descens, encara que mínim, dels permisos de navegació, Jordi Moreno considera que es pot explicar pel que ara els permisos de navegació a Cabrera es donen per un any, quan abans eren només de només dos o tres mesos, per la qual cosa que no urgeix tant la tramitació per navegar-hi.

Descens  

Quant al descens en els busseigs a la zona, tot i que s'han ampliat les zones per a aquesta activitat, Moreno afirma que pot obeir al fet que «és una afició que es practica majoritàriament a través de clubs i resulta bastant cara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.