algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Reforçaran controls i patrulles per acabar amb el saqueig a les collites

La Delegació del Govern detecta un augment de furts a zones rurals

La Delegació del Govern instarà la Guàrdia Civil a reforçar les dotacions policíaques en algunes zones rurals on últimament han augmentat els robatoris de collites i de maquinària dels pagesos que hi treballen. Segons explicà ahir el delegat del Govern, Ramon Socias, s'instal·laran més controls de carretera i es posarà més vigilància nocturna a les zones rurals de Mallorca més afectades.

A més, assegurà, també que investigaran l'origen dels furts i passaren per mercats i platges on es ven fruita, per esbrinar així quina és la procedència dels productes que ofereixen els comerciants ambulants o que no són pagesos.

El president de l'associació agrícola de Balears ASAJA, Gabriel Company, es reuní ahir dematí amb Socias i amb la consellera d'Agricultura, Mercè Amer, per expressar-los la preocupació del sector per l'augment d'aquests saqueigs a les collites de Mallorca. A la reunió també hi acudiren comandaments de la Guàrdia Civil. ASAJA posà una denúncia el passat 27 de juliol per l'increment d'aquests saqueigs, que acostumen a produir-se de nit i suposen gran pèrdues econòmiques per la víctima.

Segons Company no existeix un perfil de delinqüent de collites, ja que els protagonistes poden ser des de persones organitzades amb ànim de lucre fins a vàndals que actuen sols o acompanyats sense un objectiu concret. Pel que fa a les zones rurals més afectades, Company explicà que últimament ha augmentat de manera considerable el robatori de collites al Pla de Mallorca i els actes vandàlics contra part de la infraestructura que utilitzen els pagesos a localitats com sa Pobla, Muro o Can Picafort. Normalment, explicà Company, fan malbé la xarxa elèctrica o roben la gasolina i les persianes de les casetes d'eines. A més, explicà, es tracta de material que no està cobert per les assegurances agràries d'aquestes explotacions.

El president d'ASAJA recordà que aquests 'petits' delictes són molt continuats, formen part del dia a dia de la pagesia i sovint no són ni denunciats. Per això, assegurà, «resulta realment difícil quantificar les conseqüències, però la pèrdua material és considerable».

Company féu una crida al conjunt de la pagesia de Mallorca perquè comenci a denunciar les sostraccions que pateix, ja sigui davant d'ASAJA o de la Guàrdia Civil. Així, explicà, «podrem estudiar quines localitats estan més afectades i augmentar els controls policíacs en aquests municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.