algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern crea una direcció general per negociar la cogestió dels aeroports

La Conselleria de Mobilitat modifica l'organigrama i separa Transport Aeri i Marítim

70198
El Govern vol participar amb l'Estat en la gestió dels aeroports de les Illes. A la imatge, l'aeròdrom de Son Sant Joan.

El Govern de les Illes ha modificat el seu organigrama inicial per a la creació, dins de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, d'una direcció general de Transport Aeri i Marítim que tindrà com a principal funció la negociació amb l'Estat de la participació de la Comunitat Autònoma en la gestió dels aeoroports de l'Arxipèlag. L'anomenada 'cogestió aeroportuària' està recollida dins el nou Estatut d'Autonomia en el sentit que reconeix la possibilitat que es puguin establir mecanismes de gestió compartida amb l'Estat dels aeroports d'interès general, sempre que el Govern central no es reservi la gestió. A més d'això, la negociació amb Madrid d'aquesta qüestió és un dels punts recollits en l'acord de governabilitat del pacte de centreesquerra per als propers quatre anys.

La Conselleria que dirigeix Biel Vicens vol donar així un impuls polític a aquesta qüestió per tal que, dedicant-li una direcció general específica, es pugui avançar durant aquesta legislatura en les negociacions amb el Govern central.El nomenament de la persona que estarà al front d'aquesta nova direcció general de Transport Aeri i Marítim encara està pendent, tot i que des de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori han explicat que el seu nom es farà públic durant els propers dies. Fonts del Bloc, formació encarregada dins del pacte de la gestió d'aquest departament, explicaren ahir que el candidat ja ha estat escollit, a falta de la seva resposta definitiva, i que es tracta d'una persona sense militància política i amb experiència en aquest àmbit.

La Conselleria de Gabriel Vicens tindrà ara tres direccions generals: Mobilitat, amb Antoni Verger; Ordenació del Territori, encarregada a Bernat Aguiló, i l'esmentada de Transport Aeri i Marítim. Aquesta darrera àrea estava en principi inclosa en la direcció general de Mobilitat, que ara s'encarregara únicament de la planificació i ordenació dels transports terrestres, així com de les polítiques generals de Mobilitat. Pel que fa a la direcció general de nova creació, a part de l'esmentada promoció i planificació de la cogestió en els aeroports de les Illes, també tindrà dins les seves competències l'ordenació i planificació entre ports de la Comunitat Autonòma, l'administració en matèria de navegació i titulacions, la participació i el seguiment en les polítiques de transport aeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.