nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Martorell no compareixerà en el Parlament fins al 18 de setembre

El responsable d'IB3 només ho pot fer davant la comissió de control

El nou director general de la Radiotelevisió pública autonòmica IB3, Antoni Martorell, no compareixerà davant el Parlament al manco fins al 18 de setembre, data en la qual està previst que es constituexi la comissió de control d'IB3. Segons estableix el reglament de la Cambra, aquest és l'únic òrgan davant el qual el responsable de l'Ens pot donar explicacions sobre la gestió, i per això la Mesa del Parlament rebutjà, en la seva reunió d'ahir, admetre a tràmit la petició presentada pel grup del PP perquè Martorell comparegués de manera urgent davant la Diputació Permanent. En qualsevol cas, el mateix responsable d'IB3 ja ha demanat comparèixer a la Cambra tan aviat com sigui possible. En concret, el grup parlamentari dels populars havia sol·licitat aquesta compareixença urgent de Martorell perquè donàs explicacions pel seu «incompliment» de la normativa dirigida a garantir la imparcialitat, la pluralitat i la veracitat informativa dels mitjans de comunicació públic en relació amb els nomenaments i cessaments.

Precisament ahir IB3 anuncià noves incorporacions i canvis en el seu organigrama. En primer lloc, Joan Frontera serà el nou director d'Innovació i Projectes i deixa vacant la direcció d'Esports, que ocuparà Jordi Calleja, fins ara subdirector d'aquesta àrea. Completarà l'equip directiu d'Esports Bartomeu Garcies, nou subdirector. També s'anunciaren ahir les incorporacions d'Alfred Conde Bonnin com a cap del gabinet tècnic i de Joan Carles Palos, fins ara redactor de Diari de Balears, com a subdirector d'Informatius. Des de la cadena informaren que el tancament definitiu de l'organigrama es farà abans de la temporada de tardor.

Pel que fa a la reunió d'ahir de la Mesa del Parlmanent, tampoc s'acceptà la sol·licitud del PP dirigida al fet que compareguessin els consellers de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, i Interior, per explicar la situació derivada de l'enfonsament del vaixell 'Don Pedro' davant el port d'Eivissa. La vicepresidenta socialista de la Mesa, Aina Rado, justificà això i assegurà que tampoc els consellers poden comparèixer davant la Diputació del Parlament sinó que en comissió "encara no n'hi ha cap de constituïda" o davant el ple del Parlament. Al mateix temps, defensà que encara no estan llests els informes «pertinents» sobre aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.