nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

El solar 'alternatiu' per al nou hospital presenta dificultats per fer el projecte

Els terrenys de Son Puigdorfila Vell, de 209.000 metres, estan separats pel camí dels Reis

El solar en què està pensant el Govern per traslladar-hi el projecte del nou hospital de referència, en el cas que finalment desestimi les opcions de continuar-lo fent tant a Son Espases com a Son Dureta, té unes característiques que representen una sèrie de dificultats tècniques per poder acollir la infraestructura hospitalària prevista.Aquests terrenys, que ocupen uns 209.000 metres quadrats de la finca de Son Puigdorfila Vell, es troben en dues parcel·les separades pel tram final del camí dels Reis abans d'arribar a la zona de Gènova. L'indret, a més d'això, consta de pendents acusades que dificultarien la construcció i es troba al costat de l'anomenada «zona dels col·legis», la qual cosa podria provocar problemes en els accessos durant les hores punta.

Així ho determina l'informe que realitzaren tècnics de l'Ib-Salut durant la legislatura passada sobre l'elecció del solar per fer el nou hospital, en un procés de selecció, per altra banda, que estigué envoltat per la polèmica. Sobre l'esmentat informe de l'Ib-Salut es digué en el seu moment que va ser una forma de 'justificar' i donar una semblança tècnica a una decisió presa de forma personal per l'aleshores president del Govern, Jaume Matas. En qualsevol cas, els tècnics detallaren una sèrie de característiques ben evidents dels terrenys de Son Puigdorfila Vell, situats a no més d'un quilòmetre de l'actual Son Dureta, i també inclogueren que hi ha un monument catalogat a dins de la zona "sense especificar de quin tipus es tracta", i que hi ha molt pròxima una zona protegida com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

Per tot això, els tècnics de l'Ib-Salut donaren a Son Puigdorfila Vell només la tercera valoració (2'3) entre les cinc alternatives que s'estudiaren a l'informe. Les altres quatre foren Son Espases (4'4), Son Sardina (3'6), Son Durereta (2'1) i l'actual Son Dureta (1'9). Sobre la valoració de Son Espases, la millor pels tècnics, s'entén a aquest informe que es tracta d'un terreny més o manco regular que ajuda el seu aprofitament, en una zona periurbana, i que aleshores estava qualificat com a rústic de creixement pel Pla Territorial de Mallorca, amb accés immediat a la via de cintura. No obstant això, també s'admetia com a aspecte negatiu que els terrenys de Son Espases es trobaven prop del monestir de la Real, així com que en el solar on es decidí finalment que es construís l'hospital hi havia la constància que existia un ramal de la Font d'en Baster, declarat com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.