nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

Usuaris i professionals adverteixen sobre la saturació del centre de salut

L'Ib-Salut sosté que l'activitat és «normal» i anuncia l'arribada de dos nous facultatius

99076
Les coes són habituals als vestíbul del Punt d'Atenció Continuada d'Inca. | M.M.

Alguns usuaris del Punt d'Atenció Continuada (PAC) d'Inca denuncien des de fa mesos demores excessives en el servei de pediatria d'aquest centre, que asseguren que provoquen retards en revisions i vacunacions periòdiques. Les queixes coincideixen amb la informació de la delegació comarcal del sindicat Stei-i que fa mesos que ha detectat la saturació d'aquest centre a través de queixes d'infermeres, administratius i facultatius que hi fan feina. «El nou PAC d'Inca ja hauria d'estar urgentment perquè l'actual està saturat. El creixement poblacional i el baby boom que viu la capital del Raiguer arran de l'arribada d'immigrants i de parelles joves a la recerca de pisos barats han disparat les consultes de pediatria i els metges van estressats», explica el delegat sindical de l'Stei-i Bartomeu Ballester, que assegura que quan arribi l'època de la grip aquesta situació pot agreujar el col·lapse de l'Hospital Comarcal d'Inca.

L'espai del PAC no dóna més de si i existeix, fins i tot, una consulta d'un infermer de pediatria que ha envaït part del que abans era la sala d'espera. Un dels punts negres del PAC és el vestíbul, on gairebé a diari hi ha cues. Aquest fet ve motivat, segons expliquen els usuaris, pel mal funcionament de la línia telefònica de cita prèvia que fa que els mateixos metges aconsellin demanar hora al vestíbul, on també s'atenen les peticions diàries d'urgències. L'Ib-Salut assegura que el PAC d'Inca no està saturat i que el nombre de consultes diàries que atén entra dins dels paràmetres de la normalitat. Així, segons fonts oficials, s'atenen 35 consultes al dia per metge i 26 consultes al dia per pediatre i per infermera. A més, amb vista als pròxims mesos l'Ib-Salut ha previst incorporacions de nous facultatius, un que treballarà íntegrament a Inca i un altre compartit amb Lloseta.

Segons xifres de l'Ib-Salut de l'any 2006 el PAC atén uns 37.652 usuaris, un nombre que justifica la creació d'un altre centre. Cal recordar que abans de les eleccions l'exconsellera de Salut Aina Castillo anuncià que les obres del nou PAC d'Inca, que s'ha de construir al barri de Son Amonda, s'iniciarien durant el mes d'agost. De fet, l'Ajuntament explicà llavors que ja s'havien cedit els terrenys per construir aquest centre en aquest nou barri d'Inca, que també està experimentant un fort creixement poblacional i que serviria per separar la capital del Raiguer en dues àrees sanitàries. La plantilla actual del PAC d'Inca està formada, segons l'Ib-Salut, per un total de 27 facultatius entre metges de família i del PAC mòbil. També fan feina 23 infermeres, cinc pediatres, dos fisioterapeutes, dos odontòlegs i un higienista dental, a més de cinc zeladors i set auxiliars administratius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.