algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

El «Queen Elizabeth II» no atracarà a Palma per la vaga de remolcadors

Es desvià a València en no tenir la seguretat de poder entrar a port

L'emblemàtic transatlàntic Queen Elizabeth II no farà escala demà a Palma tal com tenia previst, a causa de la vaga indefinida dels treballadors de Remolcanosa, l'empresa concessionària del servei de remolcadors del port. La naviliera propietària del vaixell ja avisà l'Autoritat Portuària de les Balears que si no se solucionava el conflicte triaria una altre port per atracar, en el que és el darrer viatge del creuer abans de ser convertit en un casino a Dubai. El Queen Elizabeth II atracarà finalment al port de València, segons indicaren fonts de l'Autoritat Portuària valenciana.

La vaga dels treballadors de Remolcanosa començà el passat 19 de juny. Reclamen que es respecti el conveni laboral, que suposaria millores en matèria d'horaris i períodes de descans, com també en les mesures de seguretat dels vaixells amb què operen. Les aturades les duen a terme 5 dels 9 treballadors de l'empresa. Part de la plantilla i representants del sindicat CGT es reuniren ahir amb el president nou de l'AP, Francesc Triay, per demanar «neutralitat» a les administracions i implementar així accions perquè s'avanci en les negociacions. «Triay s'ha compromès de manera suau a parlar amb l'empresa», assenyalava Juan Carlos Rey, integrant de la CGT.

En tot cas, els efectes de la vaga sobre la gestió de l'Autoritat Portuària són lleus, ja que en gairebé 900 moviments de creuers, entre entrades i sortides del port que es registraren l'any passat a Palma, només es necessitaren els serveis dels remolcadors 37 vegades. S'hi recorre en el cas que faci vent, que les instal·lacions portuàries siguin plenes o que els creuers siguin antics, com el Queen Elizabeth II,i no disposin dels sistemes necessaris per fer-ho sols.

El vent i la vaga provocaren que divendres el creuer Royal Iris tampoc no pogués entrar al port de Palma. Si per a l'economia de l'Autoritat Portuària i per a la de Remolcanosa no suposa cap problema, sí que és un cop d'efecte negatiu per a la imatge de Palma com a destinació de creuers. Més encara si es té en compte que el Queen Elizabeth II atracarà a un dels ports competidors del de la capital balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.