nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L'actual director del Clínic Balear serà el setè gerent de l'hospital en 10 anys

Xisco Marí, eivissenc de 38 anys, substituirà Antoni Mesquida al capdavant del centre comarcal

63438
Marí, ahir a Campos, no volgué valorar el nomenament fins que no sigui oficial. | J.M.S.

L'actual director gerent del Clínic Balear, Francesc Marí i Marí, substituirà Antoni Mesquida Ferrando al capdavant de la Fundació Hospital Manacor. El Patronat de la Fundació nomenarà el nou director gerent d'aquí a pocs dies, amb la qual cosa Marí es convertirà en el setè encarregat de dirigir el centre hospitalari comarcal des que entrà en servei, fa deu anys. Marí va néixer a Eivissa el 1968 i compta amb una dilatada carrera en el món empresarial i especialment en el sanitari. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i diplomat en Empresarials per la Universitat de les Illes Balears (UIB). A més, és màster en direcció d'hospitals per l'Escola d'Alta Direcció i Administració.

La seva trajectòria professional ha estat sempre lligada al món sanitari, en el sector públic i en el privat. Va ser cap del servei de Subministraments d'Atenció Primària de Mallorca (1993-1997). Després i fins l'any 2000 va ser director de Gestió i Serveis Generals de l'Insalut a Menorca. En aquell moment va passar a la sanitat privada i va ser director gerent de la clínica Palmaplanas fins a final de 2006, moment en què va passar a ocupar el mateix càrrec en el Clínic Balear. Ocuparà aquest lloc fins al seu nomenament com a gerent de la Fundació Hospital de Manacor. Així, el canvi de signe polític en el Govern balear ha suposat també relleus en l'organigrama de la Fundació Hospital Manacor. Marí i Marí hi substituirà Antoni Mesquida, número dos del PP de Manacor en les passades eleccions, actual regidor de Salut de l'Ajuntament i germà del socialista Joan Mesquida, director general de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Per raons diverses, l'Hospital de Manacor ha tingut set gerents en 10 anys. Va inaugurar el centre Manel del Castillo que, al cap de dos anys, va ser substituït per Carles Ricci, que es va veure embolicat en una polèmica judicial pel cas de les fuites d'òxid d'etilè. Va ocupar el seu lloc Federico Àlvarez Vinent, i el seguí Caterina Ramón. Una lamentable malaltia i posterior mort de la gerent, va fer que l'actual cap d'Obstetrícia i Ginecologia, Andrés Calvo, fos designat gerent temporal el 2003. Calvo ocupà el lloc pocs mesos, ja que aquell mateix any va ser substituït per Antoni Mesquida, que ara serà destituït en benefici de Xisco Marí.

La gestió de Mesquida s'ha caracteritzat, entre altres aspectes, per la reducció del temps d'estada en els ingressos, l'optimització de recursos i la modernització del centre. A més, tenia previst executar un projecte valorat gairebé en 900.000 euros per a la construcció d'un centre de dia psiquiàtric, i també per ampliar els serveis d'oncologia i de rehabilitació. També ha tingut les seves polèmiques. UGT demanà fa poc la seva destitució per diferents motius i mancances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.