nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

La Sala decidirà si accepta el casal de Can Cera que rebé en herència

Li fou deixat el 2005 per un antiquari de Palma amb fortes condicions

L'equip de govern de Sóller sol·licitarà un darrer informe sobre el casal de Can Cera per saber si ha de rebutjar o acceptar l'herència de l'antiquari de Palma Llorenç Rotger i Coll, que el deixà a l'Ajuntament de Sóller. Rotger morí el juliol de 2005 i l'octubre del mateix any l'Ajuntament rebé la notificació del llegat. Tot i això, en aquests moments encara no se n'ha produït l'acceptació a causa de les fortes càrregues que acompanyen l'herència "que hi limiten pràcticament qualsevol intervenció o ús" i del suposat mal estat de l'edifici, ja que els tècnics hi han detectat algunes esquerdes.

Després que l'anterior consistori demanàs un seguit d'informes tècnics i jurídics, finalment no arribà a acceptar ni a rebutjar l'immoble. Ara, l'equip de govern considera que s'ha de prendre una decisió definitiva sobre el tema i així es farà després d'haver obtingut el nou informe. Es dóna la circumstància que fa poc l'Ajuntament de Palma també ha rebutjat un bé immoble que li deixà en herència la mateixa persona perquè les càrregues no eren assumibles. El casal de Can Cera va ser construït a final del segle XIX a instàncies del prohom i polític Joaquim Aguiló i Valentí, un personatge que a principi del segle XX va ser notícia freqüent a les planes del setmanari Sóller pel seu vessant de mecenes. Entre d'altres donacions, pagà la rosassa de l'església parroquial de Sant Bartomeu, obra de Joan Rubió, que aleshores costà 5.000 pessetes.

Al casal de Can Cera s'havia d'allotjar el rei Alfons XIII durant la seva visita a Sóller, que finalment no realitzà. Una cadira daurada destinada al monarca va ser encomanada pel propietari del casal per a aquesta ocasió. L'edifici, situat a la carretera del Desviament, està envoltat de jardins amb espectaculars arbres, entre els quals hi ha cedres del Líban, palmeres, pins, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.