nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

«A l'avió hi havia testimonis que poden assegurar que no vaig amenaçar ningú»

Un dels alemanys arrestats en el desallotjament d'un vol a Palma conta la seva versió

75494
En primer terme i d'esquena, F.M. explica la seva versió del que va passar a l'avió. | A.S.

Dissabte passat, dos passatgers del vol Palma-Colònia d'Air Berlin van ser protagonistes d'un incident que acabà amb el desallotjament de tot el passatge, les maletes del qual van ser inspeccionades per artificiers. Segons una dona, ambdós havien fet comentaris «inquietants» i van manipular un mòbil. Dos dies després del desallotjament dels cent passatgers d'un avió de la companyia Air Berlin a Son Sant Joan, un dels dos detinguts ofereix la seva versió del que hi succeí. F.M., un alemany que treballa en el sector turístic a Mallorca, va explicar que ha passat per una «molt mala experiència» i que encara no entén per què va passar una nit als calabossos de la Guàrdia Civil detingut per un delicte de desordre públic.

Segons va explicar a aquest diari, tot començà a la coa de facturació. Allà va conèixer el segon detingut, un compatriota anomenat Joseph que esperava, com ell, poder desplaçar-se al seu país en el vol de les 21.35 hores. Després de mantenir una conversa amistosa, ambdós van anar a comprar una cervesa i se la van endur fins a l'autobús que els traslladava a l'avió. En una distracció, la botella se li va escapar, va caure en terra i esquità una altra passatgera que es trobava amb el seu company sentimental. «Aquí va començar el problema amb aquesta dona, perquè en comptes de restar-hi importància es va ofendre i usà una expressió irònica, encara que jo no li vaig fer cas», relata F.M.

L'incident no va anar a més, encara que a l'avió va veure com la passatgera anava a parlar amb l'hostessa i corrien la cortina. «Poc temps després van tornar a col·locar les escales. Com jo em temia una demora, em vaig aixecar i vaig agafar la meva bossa, en vaig treure el telèfon mòbil i vaig enviar un missatge a un amic per dir-li que sortiria amb retard. Això és tot el que va passar. Jo no vaig fer res d'estrany, i a l'avió hi ha molts passatgers que poden dir que no hi havia gens de nervis». Segons el seu relat, al cap de poc temps hi va pujar un agent de la Guàrdia Civil. «Primer despertà l'home amb qui vaig entrar a l'avió i després va venir a cercar-me a mi. Jo no entenia res», afirmava desconcertat. El cas és que ambdós van quedar detinguts mentre un gran desplegament d'artificiers examinava totes les maletes per cercar un artefacte explosiu inexistent. El detingut, que es va plantejar querellar-se contra Air Berlin, ha decidit presentar una denúncia als jutjats contra la passatgera que va intervenir en l'incident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.