algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Tres opcions per al nou hospital de referència

A partir d'ara, el Govern d'Antich té dos mesos per decidir quina és la millor ubicació del centre

La decisió presa ahir pel Consell de Govern d'aturar les obres de Son Espases de manera cautelar durant dos mesos, obre tot un seguit de possibles especulacions sobre el futur de les noves instal·lacions de l'hospital de referència de la Comunitat Autònoma. Tres són les opcions possibles que amb data d'avui són damunt la taula del conseller de Salut, Vicenç Thomàs, que ja ha assegurat que la seva decisió serà «valenta» i la que «s'adapti millor a les necessitats de tots els ciutadans de les Illes».

En primer lloc, la Conselleria es podria decidir per la ubicació de Son Espases. Així, una vegada estudiades totes les variables econòmiques, jurídiques, de patrimoni i mediambientals, el Govern nou podria prendre la decisió de mantenir el projecte actual, iniciat per l'Executiu de Matas. A favor d'aquesta opció hi ha la circumstància que no s'haurien de pagar indemnitzacions i que el centre sanitari estaria llest en un termini curt de temps. Per contra, toparia amb tota l'oposició de les plataformes que ja han denunciat la destrucció patrimonial que suposen aquestes obres, i amb l'opinió d'alguns col·lectius professionals que es mostren a favor de la reforma de Son Dureta.

La segona possibilitat que estudia l'Executiu actual, és la construcció d' un hospital nou als terrenys de Son Dureta, opció ja prevista per l'antic Pacte de Progrés, que deixà gairebé llest un projecte en aquest sentit. A favor d'aquesta opció ja s'hi han pronunciat alguns col·lectius, i ha estat també el parer defensat per la gran majoria dels partits d'esquerra durant els darrers quatre anys. onsideraven que, si s'hagués mantingut aquell projecte, els ciutadans ja disposarien de molts de serveis totalment nous. Però aquest projecte també compta amb molts de detractors. D'una banda, perquè consideren que fer una obra d'aquesta envergadura sense aturar la pràctica assistencial seria molt dificultós, tant per als professionals com per als pacients. A més, també afirmen que s'hauria de recomençar tot el procés de redacció del projecte i adjudicació de les obres, la qual cosa tornaria a endarrerir el tema de l'hospital nou.

Finalment, existeix una tercera via de solució: triar amb el consens de tots els col·lectius i sectors implicats una ubicació nova, en un solar que no estigués envoltat de tanta polèmica com el de Son Espases. De fet, aquesta opció no ha estat descartada en cap moment pel Consell de Salut, tot i que també té els seus inconvenients. Així, suposaria un retard important, ja que s'hauria de redactar un altre projecte i obrir un nou concurs públic per adjudicar-ne les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.