algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Els refugis del parc de Llevant estan al cent per cent d'ocupació

Milers de persones opten per unes vacances a l'àrea natural

Lluny del soroll. Els dies de vacances als refugis del parc natural del Llevant només se semblen als de la resta de l'Illa perquè també hi ha moscards. La bellesa natural de la península d'Artà i els baixos preus fan que aquest mes d'agost ja s'hagi penjat el cartell de «complet» als tres refugis. Aconsegueixen, sense gairebé publicitat, el que desitgen tots els hotelers de l'Illa: el 100% d'ocupació.

No hi ha xibius i hi manquen molts serveis, però potser precisament per això les vacances en llocs remots de Mallorca i ubicats entre la naturalesa tenen de cada vegada més adeptes. Una altra dada que ho demostra: el dia 1 d'agost es va obrir el termini per a les reserves dels mesos de setembre i octubre i ahir, només dos dies després, ja estaven reservades el 75 per cent de les places per al mes que ve i la meitat del següent. «En uns dies estaran tots els llits reservats per als mesos de setembre i octubre, cada any succeeix el mateix», apunten des de la Conselleria de Medi Ambient.

Al parc natural del Llevant hi ha tres refugis. S'Arenalet d'Aubarca és sobre la platja i disposa de quatre habitacions quàdruples i tres de dobles. A 4 quilòmetres de la costa es troba el de s'Alzina, amb 5 habitacions dobles per a usuaris i dues per als guardes. A uns 15 minuts a peu de la platja hi ha el refugi dels Oguers, que ha de ser llogat íntegrament per grups de 10 persones. A tota aquesta oferta que inclou llit, bany amb dutxa i una petita cuina, cal afegir-hi una zona ubicada en un pinar a 500 metres de la platja on poden acampar fins a 30 persones amb tendes de campanya.

En total, hi ha capacitat perquè 62 persones puguin gaudir de la calma i la tranquil·litat que ofereix l'àrea natural d'Artà i fer excursions pel parc de Llevant.

Una apreciació interessant que demostra la filosofia de la xarxa de refugis del Consorci des Verger: un usuari només pot reservar llit una vegada a l'any. L'objectiu és que el màxim de persones puguin gaudir de les vacances o d'un cap de setmana de desconnexió als refugis i a preu de saldo. Des de febrer al juny hi passaren 1.095 persones i 334 a la zona d'acampada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.