algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

El batle encarrega un estudi de seguretat sobre Ca n'Escarrintxo

La caiguda d'un mur durant el simulacre provocà dos ferits

El simulacre de la batalla entre els moros i els cristians acabà el passat dijous amb dos ferits després que una paret del vell camp de futbol de Ca n'Escarrintxo cedís a la pressió de la multitud just abans de començar la batalla final a la qual Joan Mas tornà a vèncer Dragut.

Per evitar que incidentes com aquest es repeteixin i sobretot que puguin anar a més, el batle de Pollença, Joan Cerdà, va anunciar ahir que la pròxima setmana els tècnics municipals realitzaran un estudi de seguretat sobre el recinte per conèixer l'estat de conservació dels murs i decidir així si pot continuar allotjant amb seguretat la batalla final dels moros i cristians i altres actes multitudinaris
El camp de futbol de Ca n'Escarrintxo no és de propietat municipal sinó que l'Ajuntament l'ocupa en règim de lloguer. Des que es va dotar de gespa l'altre camp de futbol, Ca n'Escarrintxo, està pràcticament en desús. Allotja diversos locals prefabricats d'assaig que l'Ajuntament posa a disposició de joves músics. Serveix a més per acollir grans concerts i el simulacre dels moros cada 2 d'agost.

«Vull estar segur que la resta dels murs no sofreixen danys, que aquest va cedir per la pressió de la gent, fins ara mai no havia passat res però hem de tenir unes garanties», digué el batle, Joan Cerdà.

Cerdà explicà que si l'informe dels tècnics recomana no utilitzar les instal·lacions «haurem de parlar amb els propietaris per veure què podem fer perquè a l'Ajuntament no li interessa invertir en unes instal·lacions que no són seves».

Cerdà va dir que «el tema dels locals d'assaig no em preocupa perquè els podem traslladar sense problemes però no tenim un recinte per fer concerts o per a la batalla».

Els ferits després de la caiguda del mur, en un dels accessos de Ca n'Escarrintxo, evolucionaven ahir favorablement, segons confirmà el batle, Joan Cerdà. Sobre el terreny, continuavem ahir les restes de la paret esfondrada.

L'esbucament es va produir quan els moros tractaven d'entrar al camp de futbol abans de temps. Algú va tancar les portes i llavors els moros es varen començar a encalentir fins que la paret del camp de futbol cedí. Tot i l'ensurt inicial, amb diverses persones colpetades per les pedres es comprovà que només hi havia dos ferits, un d'ells amb trencament de tíbia i peroné i un altre amb un cop al cap que fou traslladatat cap a l'hospital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.