algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Salut farà una ronda de consultes abans de determinar el futur de Son Espases

Thomàs recordà que si s'han de pagar indemnitzacions la culpa és del Govern Matas

64992
El president del Govern anuncià que el Consell de Govern de demà paralitzarà les obres de construcció de Son Espases.

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, anuncià ahir l'inici d'una gran ronda de consultes amb tots els sectors implicats en la construcció de l'hospital de Son Espases. Thomàs vol conèixer la seva opinió sobre aquest el polèmic projecte. El responsable de Salut afirmà que aquestes consultes es duran a terme una vegada que demà el Consell de Govern decreti la suspensió cautelar de les actuals obres de construcció de Son Espases.Thomàs recordà que aquesta suspensió serà temporal amb una durada de dos mesos que s'emprararan per analitzar alternatives a Son Espases i per fer aquesta de «ronda de consultes».

Al mateix temps, assegurà que aquests contactes serviran per «conèixer de primera ma l'opinió de tots els sector implicats en la construcció de l'hospital de referència». Durant aquestes consultes està previst que es mantinguin reunions amb els Consells Insulars, Ajuntaments, organitzacions professionals, col·legis professionals, associacions de pacients i malalts, entitats ciutadanes i associacions de veïns, a més «de totes les persones i col·lectius que creguem que poden tenir alguna cosa a dir sobre el futur nou hospital», afirmà el conseller.

Thomàs recordà que durant aquests dos mesos de paralització «s'hauran d'estudiar i valorar totes les vessants relacionades amb la situació de Son Espases» com ara la seva situació econòmica, jurídica, patrimonial o mediambiental entre altres coses, «però el que aquest executiu té molt clar és que la decisió final sempre serà la que millor s'adapti als interessos del ciutadans de Balears» assenyalà. Thomàs afirmà que a dia d'avui no s'ha descartat cap de les tres opcions sobre on s'ha de construir el nou centre de referència de la Comunitat. Recordà que les opcions serien retornar el projecte de remodelació total de l'actual hospital de Son Dureta; seguir amb les obres en els solars de la finca de Son Espases, o la tercera que «no està descartada», cercar una nova ubicació «de consens» per la construcció del nou centre sanitari.

Per altra banda, Thomàs replicà les declaracions realitzades per l'exconsellera de Salut Aina Castillo, en les quals deia que l'actual govern juga amb la salut dels ciutadans de les Illes aturant la construcció de Son Espases, que qualificà «d'improcedents sobretot per la persona que les ha fetes». I recordà que «encara no sabem la quantitat de doblers que pot costar aturar les obres, però sí sabem que el responsable que haguem de pagar indemnitzacions milionàries, si hem de pagar-les, és el Govern Matas, del qual Castillo formava part», afirmà el conseller Thomàs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.